≫ 

Gradska izborna komisija donela rešenja o "ispravljanju lakih i teških grešaka"

Odluke su donete većinom prisutnih članova Gradske izborne komisije

  • 0
GIK, Gradska izborna komisija, Beograd, izbori Foto: Grad Beograd

Gradska izborna komisija u Beogradu kasno sinoć je na 20. sednici, donela rešenje o, kako je saopšteno, ispravljanju "lakih i teških grešaka" u skladu sa članovima 49. i 50. Zakona o lokalnim izborima.

Odluke su donete većinom prisutnih članova Gradske izborne komisije, navedeno je kratko u saopštenju gradskog Sekretarijata za informisanje.

GIK je pre dva dana usvojio izveštaj o preliminarnim rezultatima izborima za odbornike Skupštine grada u Beogradu. Prema tom izveštaju u kojem se navodi da je obrađeno 88,63 odsto glasova se navodi da je lista Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve osvojila 38,15 odsto, odnosno 48 mandata, a lista Ivica Dačić premijer Srbije, Toma Fila - gradonačelnik Beograda 7,01 odsto, odnosno osam mandata.

Lista Srpske stranke Zavetnici je osvojila 3,52 odsto glasova, odnosno četiri mandata, Vladeta Janković - Ujedinjeni za pobedu Beograda 21,20 odsto, odnosno 26 mandata, Miloš Jovanović - Nada za Beograd je osvojila 6,28 odsto, odnosno sedam mandata, a lista "Moramo" je osvojila 10,75 odsto, odnosno 13 mandata.

Srpski pokret Dveri je osvojio 3,40 odsto, odnosno četiri mandata.

Lista Srpske radikalne stranke nije osvojila mandate, kao ni liste "Ajmo ljudi", Ruski manjinski savez za Beograd, Nemanja Šarović - za sav normalan svet, Suverenisti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA