≫ 

Vučiću pobedu na izborima čestitao i predsednik Švajcarske

Švajcarska i Republika Srbija imaju odlične bilateralne odnose zasnovane na međusobnom poverenju . napisao je Kasis

  • 1
Srbija predizborna kampanja Foto: Tanjug/Ap/Darko Vojinović

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitku predsednika Švajcarske Кonfederacije Ignacija Кasisa, u kojoj se kaže:

- Veliko mi je zadovoljstvo da Vam uputim čestitke povodom ponovnog izbora za predsednika Republike Srbije. Istovremeno, izražavam najbolje želje za Vaše lično blagostanje, kao i za prosperitet Vaše zemlje - naveo je Kasis.

On je istakao da Švajcarska i Srbija imaju odlične bilateralne odnose zasnovane na međusobnom poverenju.

- Mi smo važni i dugogodišnji partneri, koji teže istom cilju i imaju sličan pristup mnogim oblastima, kao što su nauka i inovacije. Drago mi je što održavamo redovne i konstruktivne kontakte. To nam omogućava da negujemo i jačamo naše odnose, kako na bilateralnom, tako i na multilateralnom nivou. Štaviše, o ovoj dugogodišnjoj iintenzivnoj saradnji svedoči i pokretanje novog programa saradnje 2022-25 - rekao je Kasis.

Poručio je da želi da iskoristi svoj mandat kao predsednik Švajcarske za podsticanje i razvoj bilateralne saradnje između dve zemlje.

- U tom smislu, radujem se nastavku naše aktivne i produktivne saradnje“, navodi se u čestitki švajcarskog predsednika Кasisa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA