≫ 

Sad je jasno - SNS ima većinu u Beogradu

  • 4
Skupština grada Beograda Foto: Nikola Tomić

Budući odbornik za Skupštinu Begrada ispred Srpske koalicije NADA, član Pokreta obnove kraljevine Srbije (POKS) Vuk Stanić saopštio je danas da ne može da glasa za kandidate za gradonačelnika koje podržavaju Dragan Ðilas, Vuk Jeremić i Marinika Tepić i time praktično najavio podrškulisti koalicije okupljenoj oko SNS čime će joj omogućiti većinu u gradskoj Skupštini.

Kako se navodi u Stanićevom saopštenju, on ističe da će samostalno odlučiti koga će podržati za gradonačelnika Beograda, bez obzira na izjave političkih lidera i eventualne njihove dogovore.

"U politiku sam ušao sa ciljem da sačuvamo našu otadžbinu, da naši potomci budu ponosni na nju kao i na nas, a na šta nas obavezuje zavet naših slavnih predaka. Za Skupštinu grada Beograda sam se kandidovao upravo vođen tim principima, i sa željom da kao učesnik u rata 1999. godine pomognem i popravim položaj ratnih veterana, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih heroja u ratovima 1990 - 1999 godine!", navodi se u saopštenju Vuka Stanića.

Stoga, navodi Stanić kao patriota i kao neko ko se borio protiv agresora na naš narod i našu otadžbinu, ne mogu ni da zamislim mogućnost da politički podržim one koji iznose najgore optužbe na račun srpskog naroda i Srbije.

"Ne mogu da glasam i podržavam one koji nas optužuju da smo genocidni narod, da smo agresori i ratni zločinci, da je Kosovo i Metohija nezavisna država i da Srbija treba da bude članica NATO pakta. Time bih pogazio zakletvu koju sam dao Srbiji. Ne mogu da glasam za kandidate koje podržavaju Dragan Ðilas, Vuk Jeremić i Marinika Tepić", poručio je Stanić.

Na osnovu dosadašnjih preliminarnih rezultata glasanja za Bograd, SNS i SPS imaju 56 odbornika, dok sve ostale opozicine stranke zajedno imaju 54.

Opozicija je podnela prigovore na više glasačkih mesta i pokušava da postigne međusobni dogovor koji bi omogući većinu u gradskom parlementu.

Video: RIK objavio rezultate glasanja u inostranstvu: Vučić osvojio 20.198 glasova u trci za predsednika

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA