Vulin: Brisel ne može da očekuje od Srbije da prihvati da joj EU bira prijatelje i neprijatelje

Vulin je odgovorio na izhavu Petera Stana da Srbija treba da uvede sankcije Rusiji

  • 5
Amber Alert, Aleksandar Vulin, Foto: MUP

Ministar Aleksandar Vulin je, odgovarajući na izjavu Petera Stana da Brisel očekuje od Srbije da se uskladi sa sankcijama EU Rusiji ili da "uvede slične nacionalne mere zbog ruske agresije na Ukrajinu", kao i da će EU da donosi važne odluke za Srbiju na osnovu privrženosti Beograda vrednostima i principima Unije, rekao da Brisel ne može od Srbije da očekuje da prihvati da joj Evropska unija ili bilo ko drugi bira prijatelje i neprijatelje.

- Brisel od Srbije može da očekuje da će Srbija čuvati svoju vojnu neutralnost. Brisel može da očekuje od Srbije da će Srbija voditi računa o svojim interesima i da će svoje odluke donositi samostalno. Brisel može da očekuje od Srbije da će poštovati međunarodno pravo i nepovredivost granica, što je mnogo više nego što Srbija može da očekuje od Brisela - istakao je Vulin.

On je dodao da Brisel "ne može da očekuje da će Srbija da uvede sankcije Ruskoj Federaciji i da će da zaboravi da je Rusija uvek bila uz Srbiju u teškim trenucima".

- Brisel ne može da očekuje od Srbije da Srbija prihvati da joj EU ili bilo ko drugi bira prijatelje i neprijatelje - izjavio je ministar unutrašnjih poslova odgovarajući na izjavu Petera Stana da Brisel očekuje od Srbije da se uskladi sa sankcijama EU Rusiji ili uvede slične nacionalne mere zbog ruske agresije na Ukrajinu kao i da će EU donositi važne odluke za Srbiju na osnovu privrženosti Beograda vrednostima i principima Unije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Chriss23

    8. april 2022 | 21:14

    Ovi kederi íz brisela ce unistiti celu evropu

  • Marina

    8. april 2022 | 20:39

    I Rusi Ukrajincima. Tako prolaze narodi koji prkose geografiji.

  • ГЦГ

    8. april 2022 | 23:32

    Па сте зато гласали за избацивање Русије јуче? Ми не желимо Европу. Ми смо већ у срцу ње. А не гајимо, нити ћемо бити против Русије

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA