• 0

Dačić: Vlada Srbije nema nameru da osporava autonomiju Vojvodine!

"Nema potrebe da neko autonomiju Vojvodine štiti od Vlade Srbije", rekao je premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova

  • 0

Premijer Srbije Ivica Dačić najavio je narednih nedelja sastanak sa predsednikom Vlade Vojvodine Bojanom Pajtićem i predsednikom pokrajinske skupštine Ištvanom Pastorom kako bi se dogovorili o odnosima republičke i pokrajinske vlasti, ističući da niko ne mora da štiti Vojvodinu od Vlade Srbije.
- Razgovarao sam pre nekoliko nedelja telefonom sa Bojanom Pajtićem i Ištvanom Pastorom i saglasili smo se da održimo sastanak kako bismo se dogovorili o daljoj saradnji republičkih i pokrajinskih vlasti sa željom da se iskaže državno jedinstvo u vezi sa postojećim stanjem i da ne dozvolimo da se politički zloupotrebe odluke Ustavnog suda - izjavio je Dačić.

On je rekao da će cilj tih razgovora biti iznalaženje rešenja koja će biti u skladu sa Ustavom Srbije i statutom Vojvodine i da Vlada Srbije nema nameru da osporava autonomiju Vojvodine.
- Sastanak nema veze sa budžetom već sa ukupnom situacijom, imajući u vidu da je poslednjih nedelja i meseci bilo neprimerenih izjava o potrebi internacionalizacije tog pitanja i njene zloupotrebe u praktično dnevno političke svrhe. Nema potrebe da neko autonomiju Vojvodine štiti od Vlade Srbije - rekao je Dačić.
(D. Z. / Tanjug)


Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima