Tači: Spremni smo na dijalog sa BG!

Kako tvrde kosovski mediji, Priština neće odbaciti plan koji je predstavljen premijeru Tačiju tokom sastanka koji je imao sa Ketrin Ešton

  • 0

Kosovski premijer Hašim Tači će sledeće nedelje Ketrin Ešton preneti da je Priština spremna za početak dijaloga sa Beogradom, piše dnevnik "Koha ditore".

Pozivajući se na neimenovane domaće i međunarodne izvore, "Koha" navodi da je Priština počela da radi na izradi strategije za taj dijalog, prema kojoj će bilo kakvo rešenje za sever biti u saglasnosti sa Ahtisarijevim planom i, kako navode, "uz istovremeno obezbeđivanje saglasnosti da se Srbija ne suprostavi učlanjenju Kosova u UN".

"Kosovska strana je prema istim izvorima spremna da za građane severa prihvati i posebnu ulogu Euleksa i Kfora, ili drugih međunarodnih oblika prisustva za određeni vremenski period", piše dnevnik.

Na taj način, navode izvori, kosovska strana neće odbaciti u principu plan koji je predstavljen premijeru Tačiju tokom sastanka koji je imao sa gospođom Ešton.

"Koha" piše i da je kosovska strana našla formulu za konsenzus, sa izuzetkom pokreta Samoopredelenje, što će omogućiti konsultacije između političkih stranaka. Sa tim će se saglasiti i DSK Isa Mustafe, nakon što je dobila uveravanja i objašnjenja snažnih međunarodnih prijatelja Kosova", navodi list.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA