≫ 

Danas u 17h sastanak Vučića i Ðilasa: Klačar ocenjuje da je to pozitivan iskorak

Moramo da razgovaramo i svi sebe moramo da menjamo i pokazujemo veće postovanje jedni prema drugima - poručio Vučić

  • 10
Aleksandar Vučić Dragan Đilas

Foto: Printscreen RTS/Tanjug/Tara Radovanović

Predsednik države Aleksandar Vučić danas će u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu u 17 časova razgovarati sa predsednikom opozicione Stranke slobode i pravde Draganom Đilasom.

Svoj predlog da želi da razgovara sa Vučićem, Đilas je izneo gostujući na televiziji.

- Moja je odluka bila da kažem da sam spreman da razgovaram. Želim da živim u zemlji gde je normalno da kao lider najjače stranke opozicije razgovaram sa predsednikom države, gde to više nikada ne bi trebalo da bude čudno - rekao je Đilas dodajući da je situacija i u Gradu i u zemlji i u svetu komplikovana.

On je rekao da to nikako ne znači da je stranka koju predvodi, SSP, spremna da na saradnju sa bilo kojom od stranaka koje sada čine vlast.

- Ostajemo opozicija. Ne možemo biti u koaliciji ni sa jednom strankom koja je sada na vlasti. Bićemo najjača opozicija u parlamentu - rekao je Đilas.

Njegovu ideju su različito ocenili predstavnici stranaka, a on im je odgovorio da su ga proglasili "izdajnikom" i pre nego što je otišao na razgovor.

Vučić je na Đilasov zahtev odgovorio gostujući na RTS-u i ubrzo mu je uputio i zvaničan poziv.

"Moramo da razgovaramo i svi sebe moramo da menjamo i pokazujemo veće poštovanje jedni prema drugima", poručio je Vučić.

On je pre tri dana izjavio, povodom zahteva lidera S SP-a da se beogradski izbori ponovo održe do kraja godine, da su ti zahtevi maksimalistički, ali da je uvek spreman da razgovara.

Izvršni direktor CeSID-a Bojan Klačar ocenjuje za Telegraf.rs da susret Aleksandra Vučića i Dragana Đilasa može da bude uvod u relaksaciju političkog života i smirivanje polarizacije između političkih elita.

- U tom smislu ga treba videti kao pozitivan iskorak. Dugo vremena je u Srbiji bilo puno više monologa, nego dijaloga pa se javnost danas teško navikava na dijalog između ključnih političkih aktera. Ipak, nije realno očekivati da taj sastanak brzo donese i neke velike konkretne rezultate. Treba ga doživeti kao jedan korak u procesu koji će trajati - rekao je Klačar.

Prema njegovoj oceni, ključna tema će biti izbori, s posebnim naglaskom na beogradske izbore.

- Ne treba očekivati da će se na ovom sastanku otvoriti i druge teme, poput ukrajinske krize ili nekih drugih strateških pitanja - naveo je Klačar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko

    11. april 2022 | 12:00

    nego gde su onih 619 mil. evra i gde je prijava da su pare pokradene ??

  • Naj

    11. april 2022 | 12:13

    Sto mi je drago sto nisam glasao!!!A vi narode se samo lozite!Porez, hranu, benzin, vrtice i mnogo toga jos cemo vecina placati bilo ko da bude vlast!

  • Tara

    11. april 2022 | 12:00

    I oko cega ce njih dvojica sad kao da razgovaraju kad je vucic i njegovi saradnici,nobinari ,novine sve najgore o njemu pricali djilas lipov mene da neko nazove lopovom zavrsio bi u zivotu sa takvom osobom ne bih mogla da pricam

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA