≫ 

GIK: Poništeno glasanje na još dva biračka mesta

GIK odbila 101 prigovor na glasanje koje je podnela koalicija "Duško Vujošević-Boris Tadić-Ajmo ljudi

  • 1
GIK, Gradska izborna komisija, Beograd, izbori Foto: Grad Beograd

Gradska izborna komisija (GIK) usvojila je sinoć rešenja kojima se poništava glasanje na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda održanim 3. aprila na biračkom mestu 37 u opštini Zvezdara i na biračkom mestu 7 u opštini Rakovica.

GIK je na sinoćnoj sednici usvojila prigovor liste "Duško Vujošević-Boris Tadić-Ajmo ljudi" podnet na glasanje na biračkom mestu broj 57 (MZ "Vojvoda Putnik-2) u Gradskoj opštini Zvezdara.

Prigovor se odnosi na to da prilikom predaje neophodne dokumentacije na tom biračkom mestu nema obaveznog kontrolnog lista , dok u zapisniku piše da ima, čime je, kako se navodi, birački odbor prekršio važeće uputstvo za sprovođenje izbora i odredbe o pravilu rada biračkih odbora.

Takođe, usvojen je prigovor liste Ujedinjeni za pobedu Beograda na glasanje na biračkom mestu (DU "Kanarinac") u Gradskoj opštini Rakovica.

U tom prigovoru je navedeno da su prilikom uvida u materijal nakon glasanja na tom biračkom mestu koordinatori GIK, predsednik biračkog odbora i zaposleni u Stručnoj službi utvrdili da se u izbornom materijalu nalazi kontrolni list za proveru ispravnosti glasačke kutije koji nije potpisan od strane prvog birača čime nisu bili ispunjeni uslovi za otvaranje biračkog mesta i početak glasanja.

GIK je na sednici kao neosnovan odbila 101 prigovor na glasanje na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda koje je podnela koalicija "Duško Vujošević-Boris Tadić-Ajmo ljudi".

Video: Đilas posle razgovora s Vučićem: Ne vidim drugo rešenje osim novih izbora u Beogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Драган

    12. april 2022 | 11:33

    Вујошевић Тадић па зар они још увек верују у деда мраза

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA