≫ 

Vučević: Još ima one "stare" garde novosadskih funkcionera

Vučević objavio fotografiju sa Milanom Bajićem koji je nekada obavljao značajne funkcije u Novom Sadu i Pokrajini

  • 0
SPENS BAZEN VUCEVIC Miloš Vučević / Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević objavio je danas fotografiju sa, kako je rekao, jednom od živih legendi Novog Sada Milanom Bajićem, koji je obavljao izuzetno značajne funkcije u Grad i Pokrajini.

- Inženjer Milan Bajić je bio koordinator za izgradnju Mosta Slobode i upravo je on čovek koji je izdao upotrebnu dozvolu za "kičmu" našeg grada. I tada je on vodio borbu protiv zaslepljenih i malicioznih pojedinaca koji su "Slobodu" smatrali nepotrebnom i, u svojoj malicioznosti, nazvali ga "vikendaškim", uz medijske napade i propagandističke pamflete koje i mi danas trpimo - napisao je Vučević.

- Od deke Milana sam saznao kako su tada izdržali napade, ali sam čuo i divnu priču kako je ogromna većina Novosađana stala iza Mosta Slobode i da su se gradske radne organizacije čak odrekle bankarskih kamata u to ime, i da su tako, zajedno, veličanstven Most Slobode završili kada su svi prigovori odmah utihnuli. Hvala vam, Milane Bajiću, na današnjem razgovoru, još ima one prave "stare" garde novosadskih funkcionera, urbanista i vizionara, onih vrednih, nesalomivih i " do koske" principijalnih kadrova koji su u naš grad uložili ceo svoj život i znanje i predali ga nama, mlađima, onako lepog i uređenog. Znamo šta nam je činiti, hvala na savetima i iskustvu, neprocenjivi su! - naveo je gradonačelnik Novog Sada.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Милош Вучевић (@milosvucevic_gradonacelnik)

Video: Vučević: Trim staza će pomoći da se bolje upozna Fruška gora, hvala SAS

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA