Brnabić: Osmani nastavlja sa propagandom i dezinformacijama

Brnabić je vlasti u Prištini nazvala "evropskim šampionima u ugrožavanju srpske kulturne baštine"

  • 2
Sednica Vlade Srbije Ana Brnabić Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je reagovala na optužbe i niz neistina koje je za CNN iznela kosovska predsednica Vjosa Osmani na račun predsednika Aleksandra Vučića i srpske politike, nazvavši ih propagandom i dezinformacijama.

- Propaganda i dezinformacije Vjose Osmani na Si-En-Enu nastavljaju da destabilizuju ceo zapadni Balkan. Neodgovorne poruke u ovako delikatnom vremenu za region i svet nikome ne pomažu - napisala je premijerka na Tviteru.

Brnabić je dodala i da takve poruke šalju upravo oni koji Srbima uskraćuju osnovna prava, kao što je pravo na glasanje na nedavnim izborima.

Ona je vlasti u Prištini nazvala "evropskim šampionima u ugrožavanju srpske kulturne baštine" i dodala da su svetski rekorderi po činjenici da se najmanji broj izbeglica vratio na svoja ognjišta (manje od jedan odsto).

- Jedini koji ne priča prazne priče je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je lansirao Otvoreni Balkan kako bi približio region, pozvao albanskog premijera u prvu posetu posle 68 godina i podržavao region tokom pandemije. Priština treba da prestane sa propagandom i fokusira se na budućnost - napisala je predsednica Vlade na Tviteru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veljko

    15. april 2022 | 20:56

    Osmani ce da cini sve, samo da medjunarodna zajednica ima povod da okrivi Srbiju. Posto nema valjane argumente, njoj je preostala medijska propaganda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA