≫ 

Predsednik GIK-a za Telegraf.rs: SNS ima 48 mandata, jedan više u odnosu na 3. april

Lista "Ajmo ljudi" nije prešla cenzus i osvojila je 2,85 odsto

  • 6
IZBORI BEOGRAD LUKIC

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Gradske izborne komisije u Beogradu Zoran Lukić izjavio je danas za Telegraf.rs da posle ponovljenih izbora na četiri biračka mesta, a to su Stari grad 39, Palilula 49, Čukarica 106 i Palilula 31, Srpska napredna stranka ima 48 mandata, odnosno jedan više u odnosu na 3. april.

Socijalistička partija Srbije osvojila je osam mandata, Zavetnici četiri, Ujedinjeni za pobedu Beograda - Vladeta Janković 26 (jedan manje u odnosu na 3. april), koalicija NADA 7, koalicija Moramo 13 i Dveri 4.

Ostali, prema rečima Zorana Lukića, nisu prešli cenzus, uključujući i listu "Ajmo ljudi" koja je osvojila 2,85 odsto glasova.

- Zadovoljan sam radom biračkih odbora, uradili su posao bez greške - rekao je Lukić.

On je primetio da se na svim biračkim mestima znatno povećao broj glasova za listu broj 1, odnosno za Srpsku naprednu stranku, pa je tako, primera radi, SNS na biračkom mestu Čukarica osvojila 48,5 odsto glasova 3. aprila, a sada 65, 9 odsto, odnosno dobila je prošli put 440 glasova, a sada 598.

Isto je i na preostala tri biračka mesta, rekao je Lukić i dodao da je posledica toga upravo jedan mandat više za SNS, dok mandat manje u odnosu na 3. april sada ima lista Ujedinjeni za pobedu Beograda.

Na pitanje da li se nešto može promeniti posle 21. aprila, kada se očekuje ponavljanje izbora na još dva biračka mesta u Beogradu, i to na biračkom mestu broj 57 u Opštini Zvezdara i na biračkom mestu broj 7 u Opštini Rakovica, Lukić kaže da su male šanse za to.

Skupština grada Beograda ima 110 odbornika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA