≫ 

Jovanović: Srbija ne sme da uvede sankcije Rusiji

Miloš Jovanović je naveo da u mnogim pitanjima Srbija ima direktnu podršku Rusije

  • 10
OPOZICIJA IZBORI DESNICA Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Demokratske stranke Srbije i jedan od lidera Koalicije NADA Miloš Jovanović izjavio je da Srbija ne sme da uvede sankcije Ruskoj Federaciji, jer bi to bilo suprotno našim vitalnim nacionalnim interesima.

- Ne zaboravite da ovo nije sukob Rusije i Ukrajine već Zapada i Rusije i da bi svako naše svrstavanje na stranu Zapada - a uvođenje sankcija upravo to i jeste - direktno ugrozilo naše vitalne interese, od Kosova i Metohije, preko položaja srpskog naroda u Crnoj Gori, do Republike Srpske - istakao je predsednik DSS-a u intervjuu za Danas.

On je ocenio da su u svim tim pitanjima naši nacionalni interesi ugroženi od strane Zapada i da se to neće promeniti makar Srbija i uvela sankcije Rusiji.

On je naveo da u mnogim pitanjima Srbija ima direktnu podršku Rusije i to bi se promenilo ako bi se svrstali uz Zapad.

Jovanović je naglasio da njegov stav “nije pitanje nikakve rusofilije, već očuvanja sopstvenih interesa”.

- A ja mislim uz to i sopstvene časti i dostojanstva što nisu nevažne kategorije u istoriji jednog naroda -  zaključio je Jovanović.

Na pitanje da li su tačne tvrdnje nekih opozicionih političara da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ucenjen i da će pristati na sve ucene koje dolaze sa Zapada, lider DSS-a je rekao da on “ne raspolaže tim saznanjima” i dodao da “nema običaj da se bavi kafanskom politikom”, saopšteno je iz DSS.

Video: Sankcije su ih ojadile za milijarde ali to njima ne smeta: Deset najbogatijih ruskih oligarha

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA