≫ 

GIK imenovao birački odbor za izbore koji se ponavljaju 21. aprila

Male su šanse da se nešto promeni u broju mandata - rekao je ranije predsednik GIK-a

  • 1
GIK, Gradska izborna komisija, Beograd, izbori Foto: Grad Beograd

Gradska izborna komisija je donela rešenje o imenovanju biračkog odbora u stalnom i proširenom sastavu za sprovođenje ponovnih izbora za odbornike Skupštine grada Beograda, raspisanih za 21. april.

Rešenje o imenovanju biračkog odbora, koje je doneto na 37. sednici GIK-a, odnosi se na biračka mesta broj 37 u gradskoj opštini Zvezdara i broj 7 u gradskoj opštini Rakovica, objavio je Beoinfo.

Predsednik Gradske izborne komisije u Beogradu Zoran Lukić izjavio je ranije za Telegraf.rs, odgovarajući na pitanje da li se nešto može promeniti posle 21. aprila, kada se očekuje ponavljanje izbora na još dva biračka mesta u Beogradu, da su male šanse za to.

Posle ponovljenih izbora na četiri biračka mesta, u nedelju 16. aprila, na biračkim mestima Stari grad 39, Palilula 49, Čukarica 106 i Palilula 31, Srpska napredna stranka ima 48 mandata, odnosno jedan više u odnosu na 3. april.

Socijalistička partija Srbije osvojila je osam mandata, Zavetnici četiri, Ujedinjeni za pobedu Beograda - Vladeta Janković 26 (jedan manje u odnosu na 3. april), koalicija NADA 7, koalicija Moramo 13 i Dveri 4.

Ostali, prema rečima Zorana Lukića, nisu prešli cenzus, uključujući i listu "Ajmo ljudi" koja je osvojila 2,85 odsto glasova.

Video: Atmosfera na protestima posle izbora ispred zgrade RIK-a

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA