Vučić razgovarao sa egipatskim predsednikom: "Nastavićemo da unapređujemo prijateljstvo naših naroda"

Predsednik Srbije je čestitao na realizaciji velikih razvojnih projekata

  • 0
Aleksandar Vučić Predsednik Egipat Abdel Fatah Saed Husein Kalil El Sisi Foto-montaža: Tanjug/PRS, Profimedia/AFP/François WALSCHAERTS

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Egipta Abdelom Fatahom el Sisijem. Tokom razgovora, dvojica predsednika istakli su da će nastaviti da rade na unapređenju iskrenog vekovnog prijateljstva dva naroda, pre svega kroz jačanje saradnje u oblastima od zajedničkog interesa, prenosi RTS.

Zvaničnici su saglasni da ima potencijala za razvijanje ekonomskih odnosa dveju zemalja u oblastima poput poljoprivrede, turizma, kulture, zdravstva, telekomunikacija, građevine, mašinske industrije, rudarstva, naučno-istraživačkih projekata i odbrane, kao i da postoji potreba za oživljavanjem rada Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju, koji bi bio važan podsticaj razvoju odnosa Srbije i Egipta.

Predsednik Vučić je zahvalio Egiptu na razumevanju pozicije Srbije u vezi sa jednostranim proglašenjem nezavisnosti Kosova izrazivši očekivanje da će Egipat nastaviti da pruža aktivnu podršku interesima naše zemlje po tom pitanju u međunarodnim organizacijama.

Vučić je čestitao predsedniku i narodu Egipta na realizaciji velikih razvojnih projekata, izgradnji novih gradova, kao i povećanju kapaciteta Slobodne zone Sueckog kanala.

Egipatski predsednik još jednom je čestitao predsedniku Vučiću pobedu na nedavno održanim izborima i najavio svoju posetu Srbiji krajem ove ili početkom sledeće godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA