≫ 

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala Vaskrs

Brnabić čestitala lično i u ime članova Vlade, a čestitiku je uputio i predsednik Skupštine Srbije

  • 2
Narodno pozorište komemorativna akademija povodom Dana sećanja na pogrom na Kosovu i Metohiji Ana Brnabić Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednica Vlade Ana Brnabić čestitala je danas Vaskrs njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu i vernicima koji ovaj praznik slave po julijanskom kalendaru.

- Vaskrs je simbol pobede života, ljubavi, spokoja i dobrog. Zajedništvo i solidarnost proveli su nas kroz izazovno vreme, i biće ključni i u periodu koji je pred nama - navela je Brnabić.

Kako je istakla, međusobno uvažavanje i poštovanje, ljubav i tolerancija su neprolazne vrednosti na koje nas Vaskrs podseća.

- Ovaj najradosniji hrišćanski praznik daje nam motiv da iznova činimo dobro, jer tako postajemo još bolji ljudi.

U ime članova Vlade Republike Srbije i u svoje lično ime želim vam da praznične dane provedete u dobrom zdravlju, ljubavlju i duhovnom miru. Hristos vaskrse", navodi se u čestitki premijerke Brnabić.

Ivica Dačić, na otvaranju Beogradske konferencije pravnika Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić uputio je danas svim pravoslavnim vernicima i Srpskoj pravoslavnoj crkvi čestitku povodom nastupajućeg Vaskrsa.

- Svim pravoslavnim vernicima i Srpskoj pravoslavnoj crkvi čestitam nastupajući Vaskrs, sa iskrenom željom da najveći praznik provedu u miru i slozi sa bližnjima. Vaskrs nas uvek, a naročito danas, podseća da nema tih iskušenja i nevolja koje nemožemo da prevaziđemo.

Uči nas da su mir, sloga i poštovanje jedini put kojim ćemo sačuvati sebe, svoj narod i zemlju. Neka i ovaj Vaskrs bude dan kada gledamo napred, bez obzira na sva iskušenja, zato što Srbija i njen narod veruju u svoju budućnost i svoj prosperitet - navodi se u Dačićevoj čestitki.

Video: Porfirije: Gospod je prognao tamu greha

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boško

    22. april 2022 | 14:40

    Pa kako danas, danas nije Vaskrs! Sta bre radite aman ljudi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA