≫ 

Vučić čestitao Dan Vojske Srbije

Naša vojska, istakao je Vučić, oduvek je bez obzira na okolnosti, uz pomoć raspoloživih kapaciteta, bila čvrst oslonac državi i ono što joj je davalo snagu upravo su posvećenost, čast i visok moral njenih pripadnika, koji su naši najjači aduti kada je najteže, jer znače više od bilo kog oružja

  • 14
DEDINJE 2, Institut za kardiovaskularne bolesti Dedinje Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, čestitao je ministru odbrane Nebojši Stefanoviću, načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milanu Mojsiloviću i svim pripadnicima Vojske Dan Vojske Srbije - 23. april.

- Profesionalnost, odlučnost i posvećenost radu odlike su koje svakodnevno pokazujete vršenjem vaših redovnih dužnosti.

Da ste visoko uvežbani i spremni da u svakom trenutku odgovorite na izazove, rizike i pretnje po bezbednost naše zemlje i njenih građana najbolje se moglo videti na združeno-taktičkim vežbama održanim u toku prethodne godine među kojima je svakako i ''Vatreni štit 2022'', gde se u punom sjaju pokazala vatrena moć naših jedinica - naveo je Vučić.

Naša vojska, istakao je Vučić, oduvek je bez obzira na okolnosti, uz pomoć raspoloživih kapaciteta, bila čvrst oslonac državi i ono što joj je davalo snagu upravo su posvećenost, čast i visok moral njenih pripadnika, koji su naši najjači aduti kada je najteže, jer znače više od bilo kog oružja.

- Međutim, jako mi je drago što je Vojska Srbije danas mnogostruko jača i može se pohvaliti znatno boljom opremljenošću. Pravite velike korake na putu daljeg napretka, a država je tu da pruži sve od sebe kako bismo zajednički uspeli u najvažnijem zadatku - očuvanju suverenosti, stabilnosti i mira za našu zemlju i sve njene građane.

U želji da u godinama koje predstoje budete jači, bolji i napredujete na svim poljima, čestitam vam praznik.

Živela Vojska Srbije! Živela Srbija! - naveo je predsednik Vučić u čestitki povodom Dan Vojske Srbije.

Video: Predsednika Vučića u Topčideru je dočekala postrojena Garda Vojske Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stevo

    24. april 2022 | 01:10

    Koliko je Srbija jaka i spremna da odgovori na sve izazove, ogleda se upravo u jačini vojske.

  • Parade

    24. april 2022 | 06:33

    Bravo za nasu vojsku, trebamo vas za

  • Maja

    23. april 2022 | 14:51

    Srbija je ponosna na svoju vojsku. Srpsku vojsku krasi odlučnost,profesionalnosti,hrabrost,doslednost,sposobnost. Imamo vojsku koja je spremna da se suprotstavi i nosi sa svim izazovima i poteškoćama. Srećan Dan Vojske Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA