Koštunica: Poništiti sporazum Beograda i Prištine

DSS će od Ustavnog suda tražiti da obustavi sprovođenje svih akata i radnji koji proističu iz ovih sporazuma dok traje postupak ocene ustavnosti, da ne bi nastale dugoročne štetne posledice

  • 3

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je danas da će ta stranka podneti inicijativu Ustavnom sudu da stavi van snage uredbe koje su nastale na osnovu sporazuma koji su u Briselu potpisani između Beograda i Prištine.

- Istovremeno, DSS će od Ustavnog suda tražiti da obustavi sprovođenje svih akata i radnji koje proističu iz ovih sporazuma dok traje postupak ocene ustavnosti kako ne bi nastale dugoročne štetne posledice - naveo je Koštunica.

Predsednik DSS izrazio je uverenje da su sporazumi koji su u Briselu postignuti između predstavnika Beograda i Prištine protivustavni, da krše pravni poredak Srbije i da su suprotni srpskim nacionalnim i državnim interesima.

- Najbolji način za državu da se reši ovih štetnih sporazuma jeste da Ustavni sud zbog neustavnosti sve ove odredbe stavi van snage  - zaključio je Koštunica.

(I. M. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    23. septembar 2012 | 06:14

    @jakss Ja živim na Kosmetu i za mene će ovo zauvek biti Srbija. A sve što su političari dogovorili u Briselu je na štetu nas Srba koji još uvek živimo ovde. Ustav Srbije je važniji od bilo kojeg drugog dokumenta, pa bio on i međunarodni (kojeg nije potpisao ni premijer ni predsednik, niti je prošao verifikaciju u Skupštini Srbije)

  • jackss

    22. septembar 2012 | 18:03

    i šta ćeš time dobiti? ti i onako ne možeš tamo kad hoćeš,lažeš samog sebe kao malo dete da je to srbija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA