• 3

Koštunica: Poništiti sporazum Beograda i Prištine

DSS će od Ustavnog suda tražiti da obustavi sprovođenje svih akata i radnji koji proističu iz ovih sporazuma dok traje postupak ocene ustavnosti, da ne bi nastale dugoročne štetne posledice

  • 3

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je danas da će ta stranka podneti inicijativu Ustavnom sudu da stavi van snage uredbe koje su nastale na osnovu sporazuma koji su u Briselu potpisani između Beograda i Prištine.
- Istovremeno, DSS će od Ustavnog suda tražiti da obustavi sprovođenje svih akata i radnji koje proističu iz ovih sporazuma dok traje postupak ocene ustavnosti kako ne bi nastale dugoročne štetne posledice - naveo je Koštunica.

Predsednik DSS izrazio je uverenje da su sporazumi koji su u Briselu postignuti između predstavnika Beograda i Prištine protivustavni, da krše pravni poredak Srbije i da su suprotni srpskim nacionalnim i državnim interesima.
- Najbolji način za državu da se reši ovih štetnih sporazuma jeste da Ustavni sud zbog neustavnosti sve ove odredbe stavi van snage  - zaključio je Koštunica.
(I. M. / Beta)


Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    @jakss Ja živim na Kosmetu i za mene će ovo zauvek biti Srbija. A sve što su političari dogovorili u Briselu je na štetu nas Srba koji još uvek živimo ovde. Ustav Srbije je važniji od bilo kojeg drugog dokumenta, pa bio on i međunarodni (kojeg nije potpisao ni premijer ni predsednik, niti je prošao verifikaciju u Skupštini Srbije)

  • jackss

    i šta ćeš time dobiti? ti i onako ne možeš tamo kad hoćeš,lažeš samog sebe kao malo dete da je to srbija.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima