Brnabić: Američki zvaničnici nisu postavili ultimatume Srbiji

"Ja to nisam čula od 2017. godine kada sam postala predsednica Vlade"

  • 0
Ana Brnabić sastala se sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kristoferom Hilom Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Milević

Premijerka Ana Brnabić rekla je da američki zvaničnici koji su nedavno boravili u Beogradu nisu postavili ultimatume Srbiji u vezu uvođenja sankcija Rusiji. Ona je dodala da "više niko" ne dolazi u Beograd s ucenama i pretnjama.

- Ja to nisam čula od 2017. godine kada sam postala predsednica Vlade. Mi i SAD imamo različita stanovišta o sankcijama Rusiji, i senatori i Karen Donfrid su pitali o tome, a naš odgovor je principijelan i u skladu sa najboljim interesima naše države, naroda i privrede - rekla je premijerka za televiziju Hepi.

Ona je ocenila da učestale posete američkih zvaničnika Srbiji pokazuju veće prisustvo SAD na Zapadnom Balkanu i njihovu bojazan da se bilo kakva kriza sa istoka Evrope ne prelije na region.

"Naš zajednički interes je očuvanje mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu. Mislim da zaista imamo prijateljske odnose sa SAD iako se ne slažemo oko nekih ključnih pitanja poput statusa Kosova. Kada su američki zvaničnici ranije dolazili u Srbiju, delovalo je kao da su tu da nam natrljavaju nos oko Kosova a sada i tu imaju jednu dozu poštovanja", navela je Brnabić.

Dodala je da su Beograd i Vašington saglasni da je neophodno da se dijalog sa Prištinom što pre nastavi.

- Slažemo se i da Priština nije bila u potpunosti ili uopšte iskrena u nameri da vodimo dijalog - kazala je premijerka, preneo je N1.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA