Generalna proba prikaza Vojske Srbije: Sve spremno za "Štit 2022"

Prikaz sposobnosti otvoren je za građane od 8.30 do 15 sati

  • 0

Sve je spremno za sutrašnji prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Štit 2022", a proveri pripremljenosti na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici, prisustvovali su danas ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Uverivši se da je sve spremno, Stefanović je na batajničkom vojnom aerodromu razgovarao i sa učesnicima, koji su ga informisali o toku priprema i spremnosti sastava za sutrašnji prikaz.

Pripadnici jedinica Ratnog vazduhoplovstva i Protivvazduhoplovne odbrane, Kopnene vojske, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade uvežbavali su danas sekvence i pripremali se za prikaz pod budnim okom rukovodstva prikaza.

Sutra će, u dinamičkom delu kroz više sekvenci, između ostalog, biti izveden desant helikopterima Mi-8 i Mi-17, a takođe će biti prikazana posebna metoda izvlačenja ljudstva tehnikom "grozd".

Prikaz će obeležiti i defile vazduhoplova, gde će posetioci biti u prilici da vide i nalete aviona MiG-29, "orao", Super Galeb G-4, kao i helikoptere Mi-35, "gama", Mi-17, Mi-8 i H-145, a pripadnici 63. padobranske brigade izvešće i demo skok.

Statički deo činiće izloženo savremeno naoružanje i vojna oprema, kao i sredstva iz razvoja domaće odbrambene industrije.

U aktivnostima na vojnom aerodromu učestvovaće više od 1.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, više od 300 sredstava naoružanja i vojne opreme i više od 60 aviona, helikoptera i daljinski upravljivih vazduhoplova.

Prikaz sposobnosti otvoren je za građane od 8.30 do 15 sati.

Posetioci će na prikaz moći da uđu na tri ulaza batajničkog aerodroma - glavni ulaz na vojni aerodrom "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović", ulaz u Vazduhoplovni zavod "Moma Stanojlović", kao i na alternativni ulaz iz pravca Nove Pazove.

Današnjoj proveri pripremljenosti prisustvovali su i komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnik Duško Žarković i komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA