≫ 

Vučić: Nemam prevelikih očekivanja od razgovora u Berlinu, nećemo promeniti stav Nemačke

- To je sve, ni loše ni dobro. Dobra prilika da ćemo imati neko vreme da iznesemo stavove, ali nećemo promeniti stav Nemačke ni oko KiM, a ni oko sankcija - rekao je Vučić danas u Batajnici

  • 3
Aleksandar Vučić i Olaf Scholz, Olaf Šolc Foto: Tanjug/AP, Nikola Tomić

Od susreta sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom očekujem da saslušam primedbe na ponašanje Srbije i da imam priliku da kažem stav Srbije, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je na pitanje novinara šta se može očekivati od razgovora u Berlinu gde je pozvan i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, ali i specijalni izaslanik EU Miroslav Lajčak rekao da nema šta dobro da se očekuje i da nema prevelika očekivanja.

- To je sve, ni loše ni dobro. Dobra prilika da ćemo imati neko vreme da iznesemo stavove, ali nećemo promeniti stav Nemačke ni oko KiM, a ni oko sankcija - rekao je Vučić, prenosi Tanjug.

Ukazao je da situacija što se tiče KiM nije dobra, i da sve ide ka tome da Srbi odande budu oterani, a da Srbija prizna kosovsku nezavisnost.

- Veliki sam skeptik u tom pogledu - rekao je Vučić.

On je dodao i da ima veliku strepnju ne samo zbog neodgovornosti i neozbiljnosti Kurtija, već više zbog mnogih na Zapadu koji podržavaju takvu politiku.

Situacija na KiM je dramatična, a srpski narod pod snažnim pritiskom, jer mnogi situaciju u Ukrajini hoće da iskoriste da bi uticali na Srbe da nešto pihvate.

- Nemamo šta dobro od razgovora o KiM da očekujemo jer i ne razgovaramo, ne svojom željom već željom onih koji ne žele da primene ni ono što su potpisali pre devet godina. Niko njih i ne tera, ali teraju nas, od tablica do svega drugog što je sporedno u Briselskom sporazumu. A ono što je važno i ne pominju ili daju objašnjenje da će se o tome govoriti nekada - naveo je Vučić.

On je ocenio da je u pitanju pokušaj da se završi posao, da se Srbi sa KiM proteraju ili nateraju da prihvate nezavisnost i da Srbija prizna nezavisnost.

- To ne možemo da ispunimo. Veliki sam skeptik, iako podržavam stvarni dijalog. Danas sa Kurtijem taj dijalog ne postoji - ocenio je Vučić i dodao i da je vreme naređivanja prošlo.

Video: Vučić: Ponosan sam na Srbiju i njenu vojsku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stevo

    1. maj 2022 | 01:25

    Boricemo se za KiM do kraja,jer predaja za nas nikada nije bila opcija

  • Senka

    30. april 2022 | 18:39

    Nemacka je uvek podrzavala Albance na KiM, zbog svojih ekonomskih interesa.

  • Bg

    30. april 2022 | 17:58

    Samo da ne sedi jao kod Trampa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA