Obradović: Vreme za saradnju u opoziciji, ne za optužbe

Dveri su i do sada smo dale ogroman doprinos toj saradnji i to ćemo činiti i ubuduć - kaže Obradović

  • 3
Suverenisti izborna lista Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Lider Dveri Boško Obradović ocenio je da je vreme za saradnju u opoziciji, a ne za teške reci i optužbe.

- Dveri su i do sada smo dale ogroman doprinos toj saradnji i to ćemo činiti i ubuduće. Ne želim da budem novi faktor sukoba i razdora već svetosavskog pomirenja i ujedinjenja unutar srpskog naroda u celini -  rekao je Obradović za "Danas".

Komentarišući postizborne prilike u Srbiji on je rekao da Dveri imaju komunikaciju sa Narodnom strankom te da tu partiju vidi u Patriotskom bloku.

Istakao je da ima korektan lični odnos sa Jeremićem i dodao da Dveri sa Narodnom strankom, DSS-om, Srpskom strankom Zavetnici i POKS-om spajaju srpski nacionalni i državni interesi koji su svima identični.

Govoreći o saradnji sa Koalicijom NADA Obradović je rekao da je Predsedništvo Dveri javno pozvalo na šire nacionalno okupljanje sve rodoljubive parlamentarne i vanparlamentarne političke stranke.

- Mi smo potpuno otvoreni za dalje razgovore i dogovore u tome pravcu, a ostajemo zainteresovani za dalju saradnju i sa svim partnerima iz dosadašnjeg Patriotskog bloka, među kojima je i POKS na celu sa Žikom Gojkovićem i Milošem Parandilovicem - rekao je on.

Obradović smatra da su se i oni koji su sumnjali u međuvremenu uverili da je pokret Dveri ostao dosledna opozicija.

Kaže i da nije upoznat kakve su dogovore Aleksandar Vučić i Dragan Ðilas postigli oko novih izbora u Beogradu, i ponovio stav Dveri da je glavnom gradu potrebna prelazna gradska vlast oročena na dve godine do opštih lokalnih izbora u Srbiji 2024. godine.

Odlaske kolega iz opozicije kod ambasadora Rusije on ocenjuje kao "nesporne redovne diplomatske aktivnosti".

- Čim bude konstituisan novi saziv Narodne skupštine, obratiću se sa zahtevom za prijem i novom američkom ambasadoru da mu predstavim ideju da Srbija i SAD zajednički podignu spomenik đeneralu Draži Mihailoviću u Beogradu i Vašingtonu - rekao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bole

    4. maj 2022 | 09:27

    Eee Boško Boško a šta bi sa tvojim teškim rečima da nećeš ni sa kim da saradjuješ!!??? Ni sa onima koji su izjavili da su Srbi genocidni,niti sa onima koji su prriznali nezavisno KiM a sve zarad uvaljivanja u foteljicu!!??? A što si izdao volju gradjana? Još se kajem što sam glasao za tebe!!! Ala laaažeeeešš! Pa ti nisi ni za kvantašku pijacu, treba ti trajno zabraniti bavljenje politikom!!!!

  • Ljubiša

    4. maj 2022 | 11:25

    Opet? 😂😂😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA