≫ 

Vučić: Boriću se za interese naše Srbije i još bliže odnose sa Berlinom

Predsednik stigao u Berlin, očekuje ga sastanak sa nemačkim kancelarom

  • 15

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u Berlin, a na svom instagram profilu buducnostsrbijeav je poručio da će se boriti za interese Srbije i još bliže odnose sa Berlinom.

- Stigao u Berlin na važne razgovore o budućnosti Srbije. Nemačka je najveći ekonomski partner, jedan od ključnih političkih partnera. Boriću se za interese naše Srbije i još bliže odnose sa Berlinom - napisao je Vučić.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Inače, poseta predsednika Vučića prva je poseta na najvišem nivou posle političkih promena u Nemačkoj.

Šolc će danas u Berlinu primiti i premijera privremenih prištinskih vlasti Aljbina Kurtija.

Na odvojene sastanke sa Vučićem i Kurtijem nemački kancelar pozvao je i izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka.

Iz Šolcovog kabineta je ranije saopšteno da razgovori imaju za cilj da se podrži dijalog Beograda i Prištine, pa je uveče planirano da se sa Vučićem i Kurtijem sastane Lajčak.

Osim Kosmeta, očekuje se da teme razgovora Vučića i Šolca budu i situacija u Ukrajini, regionalna pitanja, te bilateralna saradnja Srbije i Nemačke.

Predsednik Srbije sastaće se sutra ujutro i sa šeficom nemačke diplomatije Analenom Berbok.

Berbok je u martu posetila Beograd, kada se sastala sa Vučićem i pozvala Srbiju da se priključi sankcijama protiv Rusije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tihi

    4. maj 2022 | 18:45

    Neka povuku priznanje za Kosovo, obezbede energente za Srbiju po istoj ceni kao ruski i onda mogu sankcije.

  • Ja

    4. maj 2022 | 18:04

    Taako je

  • Deki

    4. maj 2022 | 15:36

    Do sada nije bilo nikakve korisne i prijateljske saradnje sa Nemcima, tako da se postavlja pitanje zasto trazimo gladnog vuka u sumi goloruki. Nemacka nas koristi materijalno i tretira nas kao niza bica.Izbegavanje ovog puta i ovih pritisaka, donelo bi saradnju sa Rusijom, sto je najprirodniji put naseg naroda, koji nije ni tako malen i tako beznacajan kako ga nemacki poglavari tretiraju.Niko nas ne bi dirao da smo sa Rusijom i sa svima bi bili dobro. Sve ostalo je sadizam i mazohizam ili izvrsanje veoma necasnih zahteva sa Zapada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA