≫ 

Član Senata Francuske za Telegraf.rs: Odluke u korist Ukrajine utiču na dalji tok evropskih integracija

Bitno je da Srbija osudi agresiju Rusije na Ukrajinu - rekao Filip Folio

  • 9
Filip Folio, član Senata Francuske Foto: Telegraf.rs

Član Senata Francuske Filip Folio izjavio je danas za Telegraf.rs da je potpuno ubeđen da Srbija ima svoje mesto u Evropskoj uniji.

- Što se mene tiče, ja ću još jednom da ponovim da sam potpuno ubeđen da Srbija ima svoje mesto u EU. Za sada Evropska unija treba da se reformiše kako bi mogla da primi i druge članove pored Srbije koje pretenduju da postanu članice EU - rekao je Folio.

Na pitanje da li bi eventualno uvođenje sankcija Rusiji ubrzalo put Srbije ka Evropskoj uniji, Folio je objasnio da sada imamo jedan binaran stav, odnosno da, s jedne strane postoji agresor, a sa druge neko ko je pod tom agresijom.

- Evropa se jasno stavila na stranu Ukrajine zato što brani vrednosti slobode i demokratije i pravo na integritet i suverenost te zemlje. Zato je bitno da Srbija zauzme tačno jasan stav. Ne znam da li će uvođenjem sankcija Rusiji Srbija ubrzati evropski put, ali mislim  da je jasno da ako ne zauzme nikakav jasan stav da će to usporiti njen put ka Evropskoj uniji - rekao je on.

Prema njegovim rečima, bitno je da Srbija snažno osudi agresiju nad Ukrajinom, a sa druge strane, biće potpuno slobodna da bira da li da uvede ili da ne uvede sankcije.

- To svaka zemlja odlučuje u skladu sa svojom politikom, ali sam siguran da bilo koje odluke da donese u korist Ukrajine, da će to imati određeni uticaj na dalji tok procesa evropskih integracija - zaključio je član Senata Francuske.

Video: Vučić se sastao sa ministarkom odbrane Nemačke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FRANCUZ

    5. maj 2022 | 15:18

    Sta gospodine bi sa medjunarodnim pravom 1999. Zar vasa zemlja nije bila agresor na Srbiju. Nema sankcija Rusiji, nema predaje KiM.

  • Mihajlo

    5. maj 2022 | 14:13

    Integracije u cega? Fasisticku EU?

  • Nebojša Berak

    5. maj 2022 | 14:27

    Ne prodaju sei izdaju prijatelji. Neka hvala, ne trebaju integracije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA