≫ 

Šormaz: Dačiću, Vulinu i Ðilasu nije mesto u novoj Vladi Srbije

Šormaz smatra da je vreme da postane deo buduće izvršne vlasti

  • 7
Parlamentarna skupština Nato Foto: Tanjug/Rade Prelić

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Dragan Šormaz izjavio je da sledeća Vlada Srbije mora biti proevropska i da u njoj nema mesta za socijalističku pratiju Srbije (SPS) i Pokret socijalista (PS) koji predvodi Aleksadar Vulin, ali ni Stranci slobode i pravde (ŠP) Dragana Ðilasa, iako se zalaže za sankcije Rusiji i ulazak Srbije u EU.

- Mislim da im nije mesto u vladi. Ni SSP ničim nbije zaslužio mesto u vladi. Uostalom, i SPS će dići ruku za sankcije samo da bi sedeo u vladi. To jednu vladu ne čini proevropskom, nego predan rad na promenama u društvu koje bi nas brzo dovele do članstva u EU - ocenio je Šormaz u intervjuu za "Danas".

On je rekao da ga nije iznenadilo to što neće postati ponovo poslanik, jer njegovi stavovi smetaju "mnogima u stranci, nekim koalicionim partnerima i Rusima".

Šormaz smatra da je vreme da postane deo buduće izvršne vlasti.

- Moj odnos sa američkim ambasadorima, kongresmenima, zvaničnicima, senatorima, već deceniju na veoma visokom nivou, akakabv je njihov odnos prema meni vidite i sami, samo to nije na meni da komentarišem - rekao je Šormaz.

Pokret socijalista: Srbi i Vučić će odlučiti ko će biti u vladi, a ne Šormaz

Pokret socijalista (PS) saopštio je danas, u odgovoru na izjavu Dragana Šormaza da u budućoj Vladi nije mesto tom pokretu, da će o tome odlučiti Srbi i predsednik svih Srba Aleksandar Vučić, s njihovim predsednikom Aleksandrom Vulinom.

- Ali, jedna odluka je već doneta, Dragan Šormaz, NATO lobista nije ni u Skupštini Srbije", odgovorili su iz Pokreta socijalista Šormazu koji je kazao da je "jedina normalna politika za Srbiju politika brzih evroatlanskih integracija" i da u budućoj Vladi "nije mesto" PS-u.

"Samo prebegli dosovac može u istu rečenicu ili Vladu da stavi Aleksandra Vulina i Dragana Ðilasa...", naveli su u PS.

Iz PS-a kažu da će o tome da li će "Aleksandar Vulin biti u Vladi Srbije odlučiti Srbi i predsednik svih Srba Aleksandar Vučić sa našim predsednikom Aleksandrom Vulinom".

Video: Đilas posle razgovora s Vučićem: Ne vidim drugo rešenje osim novih izbora u Beogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KKK

    6. maj 2022 | 09:54

    Ma , ko si ti da odredjujes i koga uopste interesuje tvoje misljenje? Iz tebe govori Amerika, i sve vise licis na onog klovna Zelenskog.!

  • J...

    6. maj 2022 | 09:56

    Sormaz ! Nama nisu takvi potrebni!samo surujte sa amerikancima!vidimo ljubav amerike i zelenskog!!!jadan narod a vama svima dobro!!!

  • Boža zemunac

    6. maj 2022 | 10:27

    Šta ti izigravaš. Ako su ti Ameri dobri, idi tamo pa živi. Nemoj ovde da prosipaš m... za bubrege.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA