Šta kaže ministar Stefanović o vraćanju vojnog roka? U naredne dve nedelje biće izrađen plan

Ministarstvo odbrane formiralo radne grupe koje analiziraju sve segmente

  • 22
Aleksandar Vučić o Kristina Lambret Foto: Nikola Tomić

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je danas da je to ministarstvo formiralo radne grupe koje, kako je rekao, analiziraju sve segmente koji se tiču postavljenog zadatka i planiranja mogućnosti ponovonog uvođenja redovnog služenja vojnog roka.

“Očekujem da ćemo u naredne dve nedelje imati izrađen plan sa kompletnim analizama i najboljim rešenjima u pogledu finansijskog aspekta, aspekta obuke i aspekta regrutacije i selekcije, koji ćemo prezentovati predsedniku Vučiću“, kaže za „Telegraf.rs“ potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović.

Кako kaže, njegov lični stav po ovom pitanju već od ranije poznat.

Nebojša Stefanović Dan Garde Vojske Srbije Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

- Кao što je predsednik (Aleksandar Vučić) i rekao Srbija je vojno neutralna zemlja i kao takva smatram da treba da ima obavezni vojni rok, baš kao što ga imaju i Austrija i Švajcarska. Njegovim uvođenjem bi, pre svega, pojačali odbrambene kapacitete naše zemlje - rekao je Stefanović.

Smatra da je važno da mladi ljudi prođu obuku u vojničkim veštinama i da se upoznaju sa složenim borbenim sistemima i ostalom savremenom tehnikom, opremom i naoružanjem, koje Vojska Srbije danas ima, a čime, kaže, u prethodnim decenijama i nismo baš mogli da se pohvalimo.

On ističe da će mladi nakon služenja vojnog roka ne samo biti obučeni da u svakom trenutku mogu da priteknu u pomoć svojim bližnjima, već će steći i veštine i znanja koja će im značiti i te kako i u životu i u radu.

- Naravno, konačnu odluku doneće parlament, ali duboko sam ubeđen i kao ministar odbrane i kao neko ko je služio vojni rok da je to izuzetno korisno i za mlade ljude i našu zemlju - kaže Stefanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    9. maj 2022 | 13:17

    Nisam za vojni rok .Zasto ministre teras decu u vojsku sta to odjednom ne valja pa i do sad nismo imali vojni rok pa nam nista nije falilo.

  • Eskim

    9. maj 2022 | 13:30

    Zasto o tome niste govorili pre izbora?

  • Dragana

    9. maj 2022 | 13:26

    Iskljucivo sam protiv vojnog roka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA