Delegacija SPS odala počast i položila venac na spomenik narodnim herojima na Кalemegdanu

Danas odajemo počast svima koji su svoje živote ugradili u temelje slobode Srbije i Evrope

  • 4
SPS Foto: SPS

Delegacija Socijalističke partije Srbije, danas je tradicionalno, na Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu - 09.maja, obeležila polaganjem venaca i odavanjem počasti borcima na spomenik narodnim herojima na Кalemegdanu.

- Danas odajemo počast svima koji su svoje živote ugradili u temelje slobode Srbije i Evrope. Ovi narodni heroji na Кalemegdanu su jedan od simbola anti-fašističke borbe našeg naroda koji je dao veliki doprinos u slomu najveće pošasti 20-og veka i time se stavio na stranu istine i slobode. Baštinjenje slobodarskih vrednosti predstavlja aksiom pravdoljubivih evropskih načela kojima Srbija pripada kao pobednica u svim borbama sa nepravdom, fašizmom i dekadencijom - navedeno je u saopštenju SPS.

Socijalistička partija Srbije naglašava da značenje 9. maja predstavlja temelj današnje moderne Evrope, Evropske unije, naše evropske budućnosti i pokazuje da prave, pravdoljubive i pravične vrednosti nikad ne umiru, već su besmrtne, neprolazne i svevremene.

Venac su položili: predsednik IO GO SPS Vladan Zagrađanin, potpredsednik GO SPS, Branko Ružić, sekretarka FOŽ SPS, Snežana Paunović, potpredsednici IO GO SPS, Slobodan Milošević i Đorđe Čabarkapa, predsednik i potpredsednici Socijalističke omladine Srbije, Uglješa Marković, Dijana Radović i Filip Bukilić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DDF

    9. maj 2022 | 17:08

    To su ti"veliki rusofili"koji od svega najvise vole zapadnjacke valute(€-$-£)...🤑🤑🤑

  • старамајка

    9. maj 2022 | 16:09

    Да ли је то Ружић, министар просвете, у тренерци, мајици и прслуку !?

  • Paja

    9. maj 2022 | 15:43

    Gde gi je Dacic

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA