≫ 

Vučić: Ne očekuju nas jednostavni razgovori u Briselu, značajno opredeljenje Srbije za ubrzanje puta u EU

Vučić se sastao sa komesarom EU za proširenje Oliverom Varheljijem

  • 14

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da ga očekuju, kako je rekao, ne jednostavni razgovori u Briselu zbog pitanja koja su se pojavila.

- Imao sam sastanak sa Oliverom Varheljijem. Očekuju nas ne jednostavni razgovori zbog mnogih pitanja koja su u međuvremenu iskrsla, ali u svakom slučaju značajno opredeljenje Srbije za ubrzanje puta u EU, a verujem da će to biti uzajamno. Očekujemo važne posete Srbiji i Beogradu do kraja meseca i da imamo konkretne i bolje rezultate u toj saradnji - rekao je Vučić novinarima u Briselu.

Vučića je u Briselu je dočekala vest da će ministarka spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Donika Gervala Švarc sutra predati zahtev za članstvo tzv. Kosova u Savetu Evrope.

Vučić: Reagovaćemo ozbiljno i odgovorno

Vučić je ukazao da će sutra ili prekosutra održati sastanak nacionalnog saveta bezbednosti, ali da će prvo sačekati da li će Priština uraditi to što je najavila u vezi sa podnošenjem zahteva za SE sutra.

- Teško pitanje za nas. Očigledno je da neki ljudi rade na destabilizaciji celog regiona i na destabilizaciji Srbije. Večeras ću govoriti više o tome. Ako oni to urade, onda je jasno da za njih ne postoji ni Briselski ni Vašingtonski sporazum, ni rezolucija 1244, da ukidaju pravni poredak. Biće interesantno da vidimo ko će sve da podrži nešto tako. Mi ćemo reagovati ozbiljno i odgovorno i snažno štititi svoju zemlju - rekao je predsednik.

Na pitanje da prokomentariše izjave da zemlje koje nisu podržale sankcije neće moći prisustvovati sastancima EU, rekao da su oni moćni i jaki, a mi slabi i oni mogu da rade šta žele.

- Mi ćemo u skladu sa svojim interesima donositi odluke - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    11. maj 2022 | 20:51

    Predsednik u poslednje vreme ima joko bitne i važne sastanke, mi smo tu iz njega da mu pružimo podršku i podržimo ga!

  • baba smilja iz darosave

    11. maj 2022 | 20:34

    mi smo izgleda pametniji od engleza koji su se iskljuci iz evropske unije a mi hocemo da udjemo

  • mujo

    11. maj 2022 | 20:33

    ni amerika nije u evropskoj uniji pa sta im fali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA