≫ 

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost u petak u 11 sati

Priština danas predaje zahtev za članstvo tzv. Kosova u Savetu Evrope

  • 4
VUČIĆ SEDNICA SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST Foto: Tanjug/Rade Prelić

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost održaće se sutra u 11 sati, prenose mediji.

Vučić je sinoć, posle radne večere u Briselu, koju je organizovao šef diplomatije EU, Žozep Borelj, rekao da je ministarka spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Donika Gervala Švarc potvrdila da će danas predati zahtev za članstvo tzv. Kosova u Savetu Evrope.

- Ja sam rekao da je to kršenje svih, ne samo principa međunarodnog javnog prava, već i normi iz pojedinih sporazuma od rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244 do Vašingtonskog sporazuma. Postalo je besmisleno da govorimo da im više od 3.210 dana ne pada na pamet, ne da primene, već i da razgovaraju o ZSO - kazao je on.

Vučić smatra da će Priština nastaviti s tim inicijativama, što donosi dodatne turbulencije.

- Misle da ukrajinsku situaciju koriste, optužujući Srbiju za produženu ruku Rusije. Misle da mogu da iskoriste protiv Srbije situaciju i dobiju više nego na šta su računali ranije, predstavljajući sebe kao velikog borca protiv ruskog totalitarizma i navodnog fašizma - rekao je on.

Vučić je kazao da Srbiji predstoji težak period i dodao da će u narednih 36 sati zakazati sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost i da će Srbija početi politički da reaguje.

- Ako neko misli da može da nas ucenjuje i pritiscima da može da slomi Srbiju, neće ići tako lako kako su zamislili - rekao je Vučić novinarima.

Na međunarodnoj sceni ćemo se boriti za dalje povlačenje priznanja KiM, rekao je Vučić.

Video: Vučić: Predstoji nam težak period

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA