≫ 

Drecun: Sve spremno da Priština uđe u Savet Evrope

"Da nisu spremni da uđu ne bi se kandidovali" - kaže Drecun

  • 5
Milovan Drecun Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za KiM Milovan Drecun izjavio je danas da veruje da je već pripremljen teren da privremene prištinske institucije uđu u Savet Evrope, kao i da neće biti nikakvog napretka u pregovorima Beograda i Prištine.

Gostujući na TV Pink, Drecun je istakao da Priština ne povlači poteze sama i da joj se priprema teren od strane onih zapadnih država koje su stvorile lažnu država Kosovo i koje nastoje da je očuvaju u životu.

- Da nisu spremni da uđu ne bi se kandidovali. Nema nikakve dileme da je Zapad već odradio većinu koja je potrebna za članstvo Kosova u Savetu Evrope. To je organizacija koju većinom čine zemlje koje su priznale Kosovo i realno je očekivati da će one glasati za prijem Kosova u Savet Evrope - poručio je Drecun.

Međutim, naglašava, tamo gde se javljaju i druge zemlje drugačija je situacija, tako da je jako bitno, kaže Drecun, raditi na daljem otpriznavanju Kosova, jer je situacija u UNESCO i Interpolu sasvim drugačija.

- Očigledno da zapadne zemlje koje su savetovale Prištinu da krene sa aplikacijom za članstvo u Savet Evrope, još uvek stoje kada je u pitanju Interpol i UNESCO. A između konačnog cilja članstava u UN i Prištine stoji Srbija, koja neće ni po koju cenu priznati Kosovo, ali je spremna na kompromisni dogovor o statusu KiM, kao i dve stalne članice Saveta bezbednosti, Rusija i Kina, i to je prepreka koju Priština i njeni mentori ne mogu da preskoče - kaže predsednik Odbora Skupštine Srbije za KiM.

On podseća da je već značajan broj država povukao priznanje, da nemaju većinu u UN i da će još neke države povući priznanje, ali je naveo da plolitikom povlačenja priznanja ne možemo da zaustavimo ulazak Prištine u Savet Evrope.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dunav

    13. maj 2022 | 13:43

    Gosp.Drecun sve se odavno zna,kazite nam da smo Kosovo izgubili,ostavite nase sinove na miru.

  • Nikolas

    14. maj 2022 | 12:16

    NASI POLITICARI SU EU FANATICI KOJI SU ZNALI DA BRISEL I NATO STVARAJU VELIKU ALBANIJU !! ALI SVE CE BITI RESENO U 3 SVETSKOM RATU KOJI JE POCEO U UKRAJINI PROTIV PRAVOSLAVNE RUSIJE !!! SRBIJA JE UGROZENA !!! CRVENI ALARM !!!

  • Go go

    13. maj 2022 | 12:49

    Ponovo uvesti kao obaveznu lektiru pripovetku Radoja Domanovića "vođa".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA