Vučević: Budžet je stabilan i odlično se puni

Kominalna preduzeća vrše pritisak da usluge poskupe, imamo drugačije stavove - kaže Vučević

  • 3
Novi Sad Dan pobede nad fasizmom Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas, odgovarajući na kiritike opozicije, u vei sa rebalansom budžeta, da je budžet stabilan i odlično se puni.

Vučević je za NS uživo rekao da se nije odustalo ni od jednog projekta, navodeći da grad funkcionipe već dve godine, pod koronom, i da je sada pod ovom krizom bez bilo kakvih problema.

- Nismo odustali ni od kapitalnih investicija ni od svih onih tekućih davanja koje grad finansira, naprotiv samo smo povećavali i odlično se nosimo i organizujemo i titulu Evropske prestonice kulture, tako da neka oni pričaju šta hoće, o ovakvim finansijama mogli su samo da sanjaju – rekao je Vučević i dodao da će uvek reći šta je istina.

Vučević tvrdi da su ozbiljni izazovi za finansije i budžet grada, i govori da mu ne smeta da čuje kritiku, to je korektno dobro i poželjno.

– Nisam čuo sta je bitnije, šta je predlog šta treba da radimo. Šta je njihova ideja šta da radimo po pitanju milionskih tužbi za ono što se definiše kao faktički ekspopiracija. Šta bi oni uradili? Sta da se radi sa GSP, jel bi putarima dali novi cenovnik, cene goriva, potrošnog materijala koje se koriste. Nema odgovora, samo prazna priča. Kada ste opozicija nemate odgovornost možete da pričate šta god želite - istakao je Vučević.

Veliki broj sudskih sporova, cena dizela 190 dinara, a karta za GSP nepromenjena

– Teško da mogu da kažem da će da bude bolji period, da ćemo moći da gradimo četiri vrtića istovremeno. Ono što me plaši jeste veliki broj sudskih sporova, stav sudske prakse, mi ćemo kroz te sudske troškove “pojesti” dva do tri vrtića godišnje. Sudskih sporova u vezi sa tim da je planski nacrtano da će ovde biti ulica, a onda dođe vlasnik parcele i tuži, kaže niste nam otkupili za ulicu... Možemo da se pravimo da se to ne dešava, da ćutimo, i da pričamo gluposti, kao što to neko ima komoditet to da priča, ali nikad nisam čuo odgovor, šta bi oni uradili. Možda bih prepisao od njih, naučio. Ili ne meni da kažu, nego građanima “mi bi radili druagčije, tako ili tako” – nabrajao je Vučević probleme sa kojima suočavaju.

Osvrćujući se na situaciju u GSP gde je trenutna cena dizela 190 dinara, sa gasom isto, a cena karte ista, dok je putnika manje, manje prodatih karata a isti broj linija.

Koga briga što je ministar došao brzim vozom

On naglašava da kad ste opozicija imate privilegiju da pričate da će sve biti lako kad dođu na vlast.

– Opozicija pojedina se dokazala kako je rešila komunalni sistem rešila. Prvi dan mog mandata blokada Spensa, štrajk u Čistoći. Tako su oni rešavali komunalne probleme u gradu. Verovatno igraju na kartu proteka vremena od deset godina, ajmo nanovo. Ovi su dosadili, pa mi ponovo da pričamo. Koga briga da li je ministar došao brzim vozom, da li je železnička stanica sređena , oko luke – nabrajano je sve što su mu u nasledsstvo ostavili prethodnici.

Gradonačelnik Novog Sada takođe je naglasio da većina komunalnih preduzeća vrši pritisak da komunalne usluge pokuspe i da je direktno konfrontiran sa njihovim menadžmentom u pogledu tih stvari.

Imam dijametralno supretno stavove sa menadžetom komualnih preduzeća. Ne razumeju opštu sliku

– Ne slažemo se. Imamo dijametralno suprotne stavove po tim pitanjima. Razumem njihovu ekomosku logiku, oni ne razumeju opštu sliku Grada i države. Brine me stav sudske prakse. Dođe mi do toga da treba da povučemo sve urbanističke planove i da ništa ne radimo i da se ništa ne dešava. To je valjda najbolje u Novom Sadu. Nikom se ne zamerate, malo se manekenište, prebacite sako preko ramena i kažete „ za moj Novi Sad“. Novi Sad po meri novosađana. I ide mandat.

O početku radova podzemnih garaža

Na pitanje kada se očekuje početak radova podzemnih garaža Vučević odgovara:

– Muka živa. Očekivao sam da ću sinoć dobiti njihovo pismo, javljaju se telefonski, ali ništa zvanično. Dobili smo njihovu odluku o izvođaču na garaži kod Banovine. Čekam, obećali su da će danas stići ponuda. To nije ponuda, to je njihova odluka o izvođaču na izgradnju garaže u Modeninoj u pešačkoj zoni, što je posebno osetljivo jer smo vremenski oročeni, zbog komunalnih radova koje ne možemo da radimo bilo kada. Ako uđemo u grejnu sezonu deo grada neće imati grejanje. To smo jasno rekli. Ako taj tajm lajn ne bude usklađen sa našim mi nećemo dozvoliti radove – objasnio je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA