Grubješić: Dijalog sa Prištinom dovešće do istorijskog sporazuma Srba i Albanaca

Potpredsednica Vlade za evropske integracije najavila je da će dijalog sa Prištinom voditi predsednik Tomislav Nikolić, i da nam predstoji pravljenje konačnog i najozbiljnijeg plana za normalizaciju odnosa

  • 0

Potpredsednica Vlade Srbije za evropske integracije Suzana Grubješić najavila je danas otvaranje političkog dijaloga sa Prištinom na najvišem nivou, koji bi trebalo da dovede do, kako je navela, istorijskog sporazuma Srba i Albanaca.

Ona je istakla da će taj dijalog voditi predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

- Nova Vlada se obavezala da će sprovesti sve dogovore postignute u tehničkom dijalogu sa Prištinom, ali i da će otvoriti politički dijalog na najvišem nivou i da će taj dijalog voditi predsednik države - rekla je Suzana Grubješić gostujući na Radio Beogradu.

Prema njenim rečima, "to je nešto što treba da dovede do, kako svi vole da zovu, istorijskog sporazuma Srba i Albanaca".

- Taj dijalog mora takvim nečim da se završi. Imali smo razne planove, a sada nam predstoji da imamo konačni i najozbiljniji plan ukoliko Srbija želi da normalizuje odnose sa Prištinom - rekla je Grubješićeva.

Ona je dodala da su tokom 60 dana mandata nove Vlade ispunjene dve stvari - reklaksirano je prisustvo srpskih predstavnika na regionalnim skupovima i određena je osoba koja će potpisati tehnički protokol o upravljanju graničnim prelazima.

- Zar je to malo? Ako za prethodne četiri godine to nije moglo da se uradi, sada mi vi kažete da je to za 60 dana malo. Sve je to urađeno zarad toga da bi i ono malo Srba na Kosmetu ostalo da živi, da bi bili bezbedni, slobodni i da bi mi i dalje mogli, makar zbog njih, da kažemo da je Kosovo naše - izjavila je Grubješić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA