≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ukoliko bude potrebe, biće sazvana sednica Odbora za unutrašnje poslove zbog lažnih dojava

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prijave o postavljenim bombama imaju funkciju širenja panike kod gradjana - kaže predsednik Odbora

  • 2
SEDNICA SKUPSTINA SRBIJA Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Odbora za unutrašnje poslove Skupštine Srbije Aleksandar Marković izjavio je danas za Telegraf.rs da će, ukoliko bude potrebe, sazvati sednicu za unutrašnje poslove povodom "epidemije" dojava o lažnim bombama, ali je napomenuo i da treba imati u vidu da će se uskoro konstituisati novi saziv parlamenta.

- Verujem da pripadnici Ministarstva unutrasnjih poslova ulažu sve napore da u najkraćem mogućem roku preduzmu sve potrebne radnje u cilju identifikacije i pronalaženja počinioca i što brže normalizacije života - rekao je Marković.

Marković kaže da je jasno da prijave o postavljenim bombama imaju funkciju širenja panike kod gradjana i da izazovu efekat uznemirenja i opšte nesigurnosti.

- Siguran sam da su sve nadležne službe bezbednosnog sektora na visini zadatka i da će uspeti efikasno da se izbore sa organizovanim napadima - rekao je Marković.

Na pitanje da li se planira da zakaže sednicu Odbora za unutrašnje poslove Skupštine Srbije na kojoj bi se razmatrala aktuelna situacija, Marković odgovora da hoće ukoliko bude potrebe uz napomenu da treba imati u vidu da će se uskoro konstituisati novi saziv parlamenta.

Vulin: Protiv Srbije se vodi specijalni rat

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je povodom brojnih lažnih dojava o bombama ocenio da se protiv Srbije vodi "specijalni rat" i da je suštinski cilj svih napada na Srbiju "da ona prestane da vodi samostalnu politiku i da odluke donosi pod pritiskom i u strahu".

To je juče saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

- Sa različitih adresa iz više evropskih država stižu pretnje na adrese institucija, novinskih kuća, privrednih društava. Napadi na našu zemlju nisu ni pokrenuti, ni sprovedeni od strane bilo kog pojedinca, u pitanju su masovni, organizovani i veoma skupi hakerski napadi, vođeni iz različitih centara za hibridno ratovanje - rekao je Vulin i dodao da samo vrednost opreme potrebne za to iznosi preko sto hiljada evra, a da se naneta šteta meri u milionima.

MUP, kako je rekao, ulaže krajnje napore da u najkraćem roku izvrši preglede napadnutih ustanova i da normalizuje život, i u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom i Tužilaštvom za organizovani kriminal čini sve da se ubrza proces međunarodne pravne pomoći putem kontaktnih tačaka uspostavljenih u skladu sa Budimpeštanskom konvencijom.

Video: Vrši se provera prostorija aerodroma Konstantin Veliki u Nišu: Situacija uobičajena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • STEDNJA

    17. maj 2022 | 10:59

    Ministar Vulin je izjavio da nam treba 100 hiljada eura da bi smo kupili neku spravu(nisam strucnjak za tehniku) da bismo mogli da resimo problem oko ovih fasista sto salju mejlove. Dajemo Ukrajini 3 miliona eura kao pomoc, a najveca clanica i najodanija NATU Crna Gora 400 hiljada. Usmeravajte vi pare za nase potrebe, ni nama '99. niko nije pomagao. Ja sam svedok mnogo cega, cemu nije svedok ni nase najvise rukovodstvo. Bila sam u takvoj prilici da saznam neke stvari kada smo bili pod sankcijama, rat u Bosni, rat u Srbiji , i stosta znam iz tog vremena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA