Narodni poslanik i jedan od osnivača Kongresa srpsko-američkog prijateljstva u poseti državi Ohajo

Jedan od osnivača Kongresa srpsko-američkog prijateljstva i narodni poslanik u Skuštini Srbije, Vladimir Marinković ovih dana boravi u Americi gde na sastancima za zvaničnicima države Ohajo razgovara o jačanju političke i ekonomske saradnje dve zemlje

  • 2
Osnivač KSAP Vladimir Marinković sa predstavnicima države Ohajo Foto: Ivana Drljača

-Poruka koju sam dobio na svakom od sastanaka je jasna – SAD ima čvrstu nameru da dalje jača političku i ekonomsku saradnju naših zemalja. Posebno bih istakao očiglednu zainteresovanost za dalje investicije u Srbiju - istakao je Marinković.

General major države Ohajo, John Harros, izrazio je punu podršku Srbiji i najavio još intenzivniju saradnju Srbije i Sjedinjenih Američkih Država na vojnom planu.

Stiv Stajvers, Predsednik Privredne komore Ohaja i osnivač KSAP-a Vladimir Marinković Foto: Ivana Drljača

Marinković je u SAD dočekan uz najviše počasti i održao je sastanak sa senatorom Georgeom Langom u vezi podrške Senata države Ohaja i još snažnijoj saradnji i podršci političkih predstavnika Ohaja iz obe stranke našoj državi.

Kako je najavljeno, danas se očekuje sastanak sa predsednikom Privredne komore Ohaja i bivšim kopredsedavajućim kokusa u Kongresu SAD, guvernerom države Ohajo Mikeom DU Wineom.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA