Saracin: Konačni cilj Nemačke je da Kosovo bude u NATO

Nemačka podržava aplikaciju Prištine za Savet Evrope

  • 10
Manuel Saracin Foto: Profimedia/MICHAEL KAPPELER/AFP

Nemački izaslanik za zapadni Balkan Manuel Saracin izjavio je da je krajnji cilj Nemačke da tzv. Kosovo bude nezavisna država sa punim pravima u NATO-u i Evropskoj uniji.

Saracin je za portal Kaldžo dodao da Priština ne bi trebalo da zaboravi da još postoji pet zemalja u EU koje ga ne priznaju i da nemaju svi jasan stav kao Nemci.

Na pitanje da li će Nemačka pomoći Prištini da uđe u NATO, on je rekao da su trenutno na vrhu prioriteta druge teme, na kojima rade, kao što je Savet Evrope.

Dodao je da Nemačka podržava aplikaciju Prištine za Savet Evrope i da će učiniti sve što može da ono bude uspešno.

Saracin je naveo da Priština zna da je do konačne odluke dug put, dodajući da je to kao maraton.

Prema njegovim rečima, u maratonu ne treba trčati brzo u prvim kilometrima, pošto su važni poslednji kilometri.

- Pridružićemo se Kosovu tokom celog maratonskog puta, daćemo mu vode, navijaćemo i podržavati ga, a takođe ćemo razgovarati sa svima da podrže Kosovo da bude uspešno - rekao je Saracin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    20. maj 2022 | 10:22

    RANO JE PRICATI O TOME U DOBA 3 SVETSKOG RATA !!! KARTE CE SE TEK CRTATI !!!

  • ..

    20. maj 2022 | 09:49

    Cekaj, ovi nesto osudjuju Ruse kako ugrozavaju teritorijalni integritet Ukrajine, a otvoreno pricaju kako se zalazu da neka "drzava" bude punopravni clan svih mogucih organizacija na svetu? Odakle bre vama pravo da se ti zalazes za prijem Kosova u nato, a Srbija da se ne pita nista? Pozivate se na sva moguca prava, a otvoreno krsite ista. Zapad je resio da unisti pravoslavlje. Ali nece moci sotone.

  • Mihailović

    20. maj 2022 | 09:47

    Sve ono šta je Hitler četrdesetih godina prošlog veka pokušavao vi ste sprovodili nakon 50 godina poraza Hitlerove politike...samo ste vi mudrije radili, naoružavajući i obučavajući za nasilnu secesiju i pritiskajući druge da to priznaju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA