≫ 

Vučić: Srbija se delimično uskladila sa sankcijama Belorusiji

Predsednik Srbije je dodao da se naša zemlje od 23 dekaracije protiv Rusije nije pridružila nijednoj

  • 6

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da se Srbija delimično uskladila sa sankcijama koje je EU uvela Belorusiji, ali da je to još ranije urađeneo i da tu nema ničeg novog.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara, dok je obilazio sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom izlagačne na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, da prokomentariše informaciju u medijima da se Srbija uskladila sa ranije uvednim sankcijama EU Belorusiji.

Pojedini mediji su objavili da se Srbija uskladila sa sankcijama koje je Evropska unija u aprilu uvela Belorusiji zbog umešanosti Belorusije u rusku agresiju na Ukrajinu i da to proizlazi iz dokumenta objavljenog na internet sajtu Evropskog saveta, kao i da je Savet 8. aprila usvojio dodatne sektorske mere usmerene na beloruski finansijski i drumski sektor kao odgovor na umešanost Belorusije u rusku agresiju na Ukrajinu.

Vučić je rekao na pitanje novinara o usklađivanju Srbije sa tim sankcijama:

- Delimično da, a delimično ne. Bilo je nekih 25 deklaracija, sa devet jesmo, a 16 nismo, mislim da je tako optrilike, ali to traje već godinu dana i nema ništa novo, baš ništa.

Vučić je istakao da gleda samo ono što je u našem interesu, kako je rekao, šta možemo, a šta ne možemo, kao i da uzimamo u obzir šta u tome ne bi bilo prijateljski niti korektno.

Predsednik Srbije je dodao da se naša zemlje od 23 dekaracije protiv Rusije nije pridružila nijednoj.

Na pitanje novinara da prokomentariše zahtev da se Srbija uskladi i sa tim delom politike EU, Vučić je rekao da ima mnogo zahteva, ali i naših potreba i da je njegov posao da brine o Srbiji, a ne EU.

- Brinućemo i o EU kada postanemo njen član. I mnogo nam je važno da imamo dobre odnose i da se nalazimo na evropskom putu, kao i da obezedimo dovoljno hrane i energenata i brinemo o o našem integritetu i ustavu i da vodimo računa o svojoj zemlji i narodu. I mislim da to radimo na veoma dobar način - poručio je Vučić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA