Vučić u Davosu: Brojni sastanci, borim se za interese Srbije

Ukrajinska tema dominira, a moje je da se borim za interese Srbije - poručio predsednik

  • 13

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Davos, gde će danas i sutra prisustvovati godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma, i imati niz bilateralnih susreta sa brojnim evropskim i svetskim zvaničnicima.

- Mnogo neformalnih sastanaka danas sa evropskim i svetskim liderima, Ukrajinska tema dominira, a moje je da se borim za interese Srbije, tražim saveznike našoj zemlji i rešenja za najveću krizu koja je pogodila Evropu posle Drugog svetskog rata - poručio je Vučić na instagram profilu "Budućnostsrbije", uz fotografije iz Davosa.

Tokom dvodnevnog boravka u Davosu, predsednik Srbije će učestvovati na sesiji "Diplomatski dijalog na temu Zapadnog Balkana" i u diskusiji na temu "Uspostavljanje mira, obnavljanje rasta i ostvarivanje održivosti".

Takođe, Vučić će na forumu i razgovarati sa brojnim svetskim zvaničnicima, predstavnicima finansijskih institucija i vodećih kompanija u svetu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SLOBODAN

    24. maj 2022 | 17:37

    VUČIĆ JE SRBIJA, SRBIJA SMO MI, NAROD... SAMO NAPRED PREDSEDNIČE...

  • Floyd

    24. maj 2022 | 17:13

    Šta god da kaže bolje od ćutanja

  • Zlajka

    24. maj 2022 | 16:40

    Vučić će se u Davosu sastati sa mnogim evropskim i svetskim zvaničnicima i razmeniti mišljenja u vezi trenutne političke i ekjonomskem situacije u svetu. Znamo da će naš predsednik u Davosu braniti interese Srbije i zastupati našu državu na najbolji nači. Želimo mu uspeh!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA