• 0

Odbornicima Skupštine grada Beograda uručen dnevni red: O ovih osam tačaka će raspravljati

, Telegraf

Materijal je dostavljen odbornicima na kućnu adresu

  • 0
Skupština Grada Beograd Stari dvor

Foto: Nikola Tomić

Odbornicima Skupštine grada Beograda, čiji će mandati biti potvrđeni na konstitutivnoj sednici 11. juna, zvanično je danas stigao materijal za narednu sednicu.

Dnevni red ima osam tačaka, a prva je izbor verifikacionog odbora za potvrđivanje mandata i potvrđivanje mandata odbornika Skupštine grada Beograda.

Odbornici će raspravljati o izboru predsednika Skupštine grada Beograda, izboru zamenika predsednika Skupštine grada Beograda, predlogu rešenja o razrešenju sekretara Skupštine grada Beograda, predlogu rešenja o postavjenju sekretara Skupštine grada Beograda.

Na dnevnom redu je i predlog rešenja o postavljenju zamenika sekretara Skuptine grada beograda i predlog rešenja o izboru članova Administrativno- mandatne komisije.

Materijal je dostavljen odbornicima na kućnu adresu.

Konstitutivnoj sednici, do izbora predsednika parlamenta, predsedava najstariji prisutni kandidat za odbornika kojem je dodeljen mandat, a u ovom slučaju je to Vladeta Janković.

Ime kandidata za predsednika, koji će Skupštinu voditi u naredne četiri godine predlaže najmanje trećina odbornika, u slučaju beogradskog parlamenta to je 37 njih.

Nakon što se konstituiše skupština, u narednih mesec dana, odnosno do 11. jula, trebalo bi da bude izabran gradonačelnik, zamenik gradonačelnika i Gradsko veće.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA