Brnabić odgovorila Milanoviću: Hrvatska neće oprostiti Srbiji to što traži pravdu?

Milanović komentarisao optužnicu protiv četiri oficira hrvatske vojske

  • 7
Ana Brnabić Zoran Milanović Foto-montaža: Tanjug/HINA/Daniel Kasap, Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Hrvatski predsednik Zoran Milanović komentarisao je danas odluku srpskog tužilaštva da podigne optužnicu protiv četiri visoka oficira hrvatske vojske, rekavši da Srbija to ne treba da radi ako želi da uđe u Evropsku uniju.

Premijerka Ana Brnabić je odgovorila na Tviteru da je Milanović u jednom od svojih, kako je rekla, logoreičnih nastupa izjavio "istorijsku nebulozu".

Milanović je rekao danas da je Hrvatska mogla da podigne optužnicu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Glini (1995) za krivično delo, ali nije jer je, kako tvrdi, postojala politička odluka da se preko nekih stvari pređe.

Milanović je to rekao novinarima u Zagrebu upitan da ponovo komentariše odluku srpskog tužilaštva da podigne optužnicu protiv četiri visoka oficira hrvatske vojske.

- Srbija to ne bi trebalo da radi ako želi da uđe u Evropsku uniju - ponovio je Milanović i upitao zašto je premijerka Srbije Ana Brnabić nervozna.

- Ko je premijerka Srbije? Brnabićka još? Naša bodulica (trn) s Krka. Dobrodošla je - kazao je Milanović, preneo je hrvatski portal Index.

Na Tviteru je reagovala predsednica Vlade Srbije:

- U jednom od svojih logoreičnih nastupa koji samo Hrvatskoj mogu da štete, Milanović je izjavio istorijsku nebulozu: "Hrvatska Srbiji ovo neće oprostiti". Šta? Što tražimo pravdu za ubijenu decu na Petrovačkoj cesti? Šta je sledeće? Neće nam oprostiti Jasenovac (i tako je "mit")? - napisala je Brnabić.

Treba, kaže Milanović, da pazimo šta radimo, da ne budemo „bezobrazni i drski“ jer ćemo, za članstvo u EU, morati da tražimo MILOST od Hrvatske, kao što Šveđani sada traže milost od Turske?! Što bi moj Mate iz Stare Baške rekao: „ne treba ovome prva pomoć, nego poslednja pomoć“ - dodala je premijerka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prema ustasama

    25. maj 2022 | 18:13

    samo ostro oni se nicega ne stide a tolike zlocine ucinili.

  • Zeljko

    25. maj 2022 | 18:43

    Mnogi u Hrvatskoj se već sprdaju sa Milanovićem koliko je on imao glupih izjava u poslednje vreme, pogledajte samo društvene mreže.

  • Zoran

    25. maj 2022 | 18:12

    Hrvatska mora priznati genocid nad Srbima kad tad jeste da će biti bolno al izbora nema jer ćemo je pritiskati dok je Sveta i veka,znači što pre to bolje za Hrvatski narod da se očisti od fašizma jednom zauvek.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA