≫ 

Hil: Utiske iz Novog Sada poneću i kad se vratim u SAD

Ambasador Hil je rekao da je Novi Sad jedan od najlepših gradova u kojima je bio

  • 6
Miloš Vučević, Kristofer Hil Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kristofer Hil, posetio je danas Novi Sad i u Gradskoj kući sastao se sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem.

- Nije to bila samo kurtoazna poseta, već i radna. Razgovarali smo o mnogim temama. Drago mi je da smo zajedno otvorili i šeste, sada već tradicionalne "Dane američke kulture" koje zajedno organizuju Grad Novi Sad i Ambasada SAD - rekao je Vučević.

To nije promocija samo američke kulture našim građanima, već i naše kulture američkim umetnicima. Ali razgovarali smo i o važnim političkim temama, kao i o saradnji Ambasade SAD i Novog Sada i mogu reći da sam zadovoljan i vidim dobar put našoj daljoj saradnji, istakao je gradonačelnik Vučević.

Posle zvaničnog prijema, Hil i Vučević prošetali su gradom. Ambašador Hil je imao priliku da vidi i murale posvećene Nikoli Tesli i Mihajlu Pupinu, koji su nastali u okviru manifestacije "Dani američke kulture".

Zatim su obišli i Kreativni distrikt.

- Dok smo šetali gradom imao sam priliku da vidim murale američkih umetnika i drago mi je da sam i upoznao Gregori Brnsa. Zadovoljstvo je i videti kako se jedna stara zgrada pretvorila u nešto kreativno. Svi imamo odgovornost da sačuvamo istoriju, ali sa vizijom za budućnost. Ono što sam video u Novom Sadu inspiracija mi je ne samo za posao koji obavljam ovde, već ću utiske iz Novog Sada nositi do kraja života, i kada se vratim u Ameriku - rekao je ambasador Hil.

Američki umetnik i paraolimpijac, Gregori Brns, u prostorijama OPENS u okviru "Dana američke kulture" održao je niz radionica sa studentima Akademije umetnosti u Novom Sadu i sa učenicima umetničkih srednjih škola.

Drago mi je što sam za 72 sata sa mladim umetnicima načinio nešto predivno, mural od četiri metra ovde u Omladinskom centru. Ponosan sam što su oni nešto mogli da nauče od mene, ali i na ono što sam ja naučio od njih, rekao je Brns.

Ambasador Hil je rekao da je Novi Sad jedan od najlepših gradova u kojima je bio i na koji treba da bude na ponos ne samo Srbije, već i cele Evrope.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Znam

    27. maj 2022 | 15:31

    Lepa pokrajina za ukrasti..kao i grad..samo da nije to...🤔

  • Бока

    27. maj 2022 | 16:51

    Понеси их и то што пре... Још колико сутра! Да се не покваре.

  • Н. С .

    28. maj 2022 | 17:52

    ЗНАМО МИ ДОБРО КОЛИКО ЈЕ ЛЕП НАШ ГРАД, САМО ГА ТИ НЕМОЈ ХВАЛИТИ КОГА ВИ ПОХВАЛИТЕ, НИЈЕ ЏАБЕ. САМО ШТО ПРЕ НА АЕРОДРОМ

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA