DSS danas odlučuje o promeni imena u Nova DSS

Miloš Jovanović je naveo da je promena imena potpuno prirodan sled događaja i da konačno formalizuju ono što su počeli da rade pre pet godina

  • 5
OPOZICIJA IZBORI DESNICA Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da će na današnjoj radnoj i izbornoj skupštini DS S-a biti odlučeno o promeni imena te partije u Novu demokratsku stranku Srbije.

Jovanović je, u delu skupštine otvorenom za javnost, najavio i da će se danas potvrditi izmene Statuta, te da će biti izabrano staro-novo rukovodstvo i usvojena Deklaracija o spoljnopolitičkom položju i identitetu Srbije.

- Ako radna skupština potvrdi odluku Glavnog odbora na predlog Predsedništva DS S, od danas će DS S da se naziva Novom demokratskom strankom Srbije - poručio je Jovanović.

On je naveo da je promena imena potpuno prirodan sled događaja i da konačno formalizuju ono što su počeli da rade pre pet godina, pa je podsetio da je DS S jedina stranka koja je nakon 30 godina postojanja izvršila smenu generacija.

- Nije ovo potpuna promena imena, ovo je samo otvaranje novog ciklusa i korišćenje prava da započnemo i otvorimo to novo poglavlje te knjige i zato ću tražiti od vas da danas formalizujemo promenu naziva stranke - nagovestio je Jovanović.

Najavio je da će se odlučivati i o usvajanju Deklaracije o spoljnopolitičkom položaju i identitetu Srbije, koja je nazvana "Srbija mora biti velika".

- Mi smo jedan stari veliki istorijski evropski narod i voleo bih da toga budemo svesni i da tu činjenicu nikad ne zaboravljamo. Novi DS S se nikad neće plašiti da bude meta napada, nećemo biti defanzivni, branićemo čast i ponos našeg naroda i zato Srbija mora biti velika, jer je kroz svoju istoriju uvek to bila - poručio je predsednik DS S-a.

Jovanović se osvrnuo i na vojnu neutralnost, koja podrazumeva da Srbija ostane izvan stalnih vojnih saveza, i naglasio da se kroz usvajanje Zakona o vojnoj neutralnosti Srbija mora ojačati i podići na viši normativni nivo.

- Ukrajinska kriza, rat i sukob koji zapravo nije sukob Rusije i Ukrajine, nego Zapada i Rusije, konačno je, koliko god tragično bilo, izneo na videlo potrebu da Srbija sa jasnim stavom o spoljnopolitičkoj situaciji i kontekstu izađe sa onim što jeste i što će raditi - ocenio je on.

Poručio je da je krajnje vreme da se odnos Srbije prema EU definiše, ali smatra da članstvo nije moguće jer je jedini uslov da Srbija prizna Kosovo i Metohiju, što, naglasio je, "nikad neće biti prihvatljivo".

- DS S je jasno iznela svoj stav da ne dolazi u obzir osuda Rusije, a još manje uvođenje sankcija i mešanje u sukob Zapada i Rusije. Pitanje časti je da ostanemo sa strane - zaključio je Jovanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dend

    29. maj 2022 | 15:56

    Gospodine Jovanoviću, želim da Vas podsetim na jednu od srpskih poslovica "vuk dlaku menja al' ćud nikada" tako da to imate u vidu za budućnost ?

  • Sibin

    29. maj 2022 | 15:17

    Nece vam novo ime nista doneti, pokazali ste svi vi da ste isti, spremni na sve samo da se dokopate love!!!!!

  • Nada

    29. maj 2022 | 16:32

    Verujem u Vasu pamet i postenje,te se iskreno nadam da necete dozvoliti da se izkompromitujete ni na koji nacin... Prateći sled stvari bojim se da ste na putu licnog demantovanja...Ne dozvolite to...ima onih koji su ozbiljno na Vas racunali...Puno srece...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA