Selaković: Brisel bez pozitivne ocene za pravosuđe u Srbiji

Bilo je reči o borbi protiv kriminala i korupcije, kao i o uspostavljanju istinski nezavisnog pravosuđa, rekao je ministar pravde nakon sastanka sa visokim zvaničnicima Evropske komisije

  • 0

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković izjavio je nakon razgovora sa visokim zvaničnicima Evropske komisije da Srbija ove godine neće moći da računa na pozitivnu ocenu EK o stanju pravosuđa, a da od Srbije zavisi kad će dobiti datum početka pregovora.

- Nažalost, u ovom trenutku ne mogu reći da ćemo dobiti pozitivnu ocenu jer se meri period koji je devedeset devet odsto pokriven aktivnošću prethodne vlade - rekao je Selaković nakon susreta sa komesarom za proširenje Štefanom Fileom i direktorom za Zapadni Balkan Stefanom Saninom u Briselu.

Godišnji izveštaj EK o napretku zemalja kandidata biće objavljen početkom oktobra, ali će rezultati rada sadašnje vlade biti ocenjeni tek za godinu dana, objasnio je Selaković.

Selaković je takođe bio oprezan u vezi sa mogućnošću da Srbija u bliskoj budućnosti dobije datum početka pristupnih pregovora sa EU.

- Predočeno nam je da od naše aktivnosti u okviru onoga što zavisi od Ministarstva pravde zavisi i datum početka pregovora - rekao je Selaković.

Srpski ministar pravde je sa Fileom i Saninom imao detaljne razgovore o stanju u srpskom pravosuđu. Bilo je reči o borbi protiv kriminala i korupcije, kao i o uspostavljanju istinski nezavisnog pravosuđa u čemu, kako je ministar rekao, postoji puna spremnost EU da pomogne Srbiji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA