Vučićeva poruka Danilu, Milici i Vukanu

Predsednik Srbije položio je danas zakletvu u Narodnoj skupštini

  • 3

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas se tokom polaganja zakletve emotivno zahvalio svojoj porodici, rekavši da im nije bilo lako u proteklih pet godina.

- Danilu, Milici, Vukanu beskrajno vas volim i tata ništa ne bi bez njih mogao - poručio je Vučić čija su deca i roditelji prisustvovali današnjoj ceremoniji polaganja zaklatve.

Ove reči predsednika propraćene su velikim aplauzom svih prisutnik.

Na kraju je predsednik poručio "Moliću se Bogu na isti način kao što je činila Rebeka Vest dok su nacističke bombe padale na njenu zemlju" i citirao njene reči "Dopusti mi da se držim srpski"

- Neka živi Srbija  - završio je svoj govor u kojem je predstavio ključne prioritete svog drugog mandata na mestu šefa države.

Vučić se zahvalio i starom sazivu Skupštine Srbije rekavši da su doneli važne promene za Srbiju, usudili da kažu da neće svu vlast u svojim rukama, omogućili nezavisno pravosuđe, donosili najvažnije zaključke u teško vreme kao što je vreme kovida I kada je trebalo finansijski sačuvati zemlju.

- Mnogo toga dobrog ste uradili, a istorija je ta koja će da sudi, a ne neko na dnevnom nivou - poručio je on.

Vučić se zahvalio bivšim predsednicima na ogromnom doprinosu, koji su današnjim prisustvom pokazali da ne zaboravljaju šta je država, i da se uvek drže osnovnog principa da interesi države moraju biti iznad ličnih.

Čelnicima RS se zahvalio što je sa njima mnogo toga uradio u prethodnih pet godina, što su zajedno mnogo toga učinili dobrog za srpski narod.

- Sigurno pravili smo I greške. Željka, Mile, hvala što ste me trpeli I moje drugačije stavove, što ste bili u stanju da shvatite da ne moramo imati uvek iste stavove, ali da imamo uvek isti cilj a to je dobrobit našeg naroda - rekao je Vučić.

Zahvalio se posebno i patrijarhu Porfiriju I SPC što su uvek uz srpski narod.

Video: Aleksandar Vučić je drugi put predsednik Srbije: Svečanost u Skupštini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gg

    31. maj 2022 | 15:47

    Sve cestitke I uspeh u daljem radu

  • Pravnica

    31. maj 2022 | 13:10

    E, bravo za ovo, na prvom mestu treba biti covek, domacin, dobar otac, suprug, jel ako si za sebe, onda si i za druge, kako branis i cuvas svoju porodicu, tako ces i svoju drzavu...

  • M.K.

    31. maj 2022 | 14:35

    Čestitam predsedniče i sve najbolje u daljem podizanju naše zemlje ŽIVELA SRBIJA !❣️ 💪🏻 ✨✨✨✨✨🇷🇸💫

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA