Pokret Dveri predstavio budući parlamentarni rad

Dveri će tražiti povratak služenja vojnog roka

  • 2
Suverenisti izborna lista Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Pokret Dveri predstavio je danas budući parlamentrani rad poslanika i odbornika tog pokreta, a lider pokreta Boško Obradović kazao je da se od njih može očekivati veliki broj skupštinskih inicijativa, a da će pre svega insistirati da u narednom periodu ekonomska, energetska i prehrambena sigurnost postanu prioriteti vlade.

Obradović navodi da će jedna od prvih skupštinskih inicijativa biti uvođenje "ekonomskog vanrednog stanja i preusmeravanje svih snaga ka podršci domaćem privredniku i domaćem poljoprivredniku".

Istakao je da će tražiti povratak služenja vojnog i civilnog roka, da će otvoriti javnu raspravu o obnovi monarhije, da će u Narodnu skupštinu vratiti temu lustracije i restitucije, kao i da će vratiti u Skupštinu temu porodice, porodičnih vrednosti, ali i poreskih reformi u korist porodice - smanjenje poreza na zarade i poreza na imovinu za svakoga ko stupi u brak i dobije dete.

- Zastupaćemo i interese svih naših koalicionih partnera, kao što su teme ratne odštete za vreme NATO bombardovanja naše zemlje, do zdravlja nacije, reforme sistema obrazovanja i ukidanje bolonjskog procesa koji se pokazao kao štetan za naše visoko školstvo... - kazao je Obradović.

Budući zamenik šefa poslaničkog kluba Dveri Ivan Kostić istakao je da taj pokret neće odustati od borbe za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, kao i da će se boriti svim raspoloživim sredstvima da aktuelna vlast i predsednik Republike, kako kaže, ne pomisle da uvedu sankcije Rusiji.

Budući odbornik u Skupštini grada Beograda Radmila Vasić kazala je da će se, između ostalog, zalagati za to da se zaustave i stave van snage projekti izgradnje na vodoizvorištu Makiš, na vodoizvorištu Surčinsko polje, zatim da neće dozvoliti seču šuma u Košutnjaku, a zahtevaće zaštitu kuturnih i istorijskih celina i zabranu gradnje u tim delovima Beograda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gile

    1. jun 2022 | 17:03

    Ovaj sve prepisao od drugih partija. Ranije je samo srbovao.

  • Mislio sam da je neki srbin

    1. jun 2022 | 18:23

    vetovao sam mu a eto sad se vidi ko je I sta je

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA