Vojvodina: Za 193 medijska projekta izdvojeno 70 miliona dinara

Za konkurs za unapređenje profesionalnih standarda u 2022. godini izdvojeno pet miliona dinara za 28 korisnika

  • 0
Studija deca, korona, Virus Outbreak Studying COVID Kids Foto: Tanjug/AP

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević izjavila je da je ove godine za 193 medijska projekta izdvojeno 70 miliona dinara, dodajući da trajno opredeljenje Pokrajinske vlade jeste i biće snažna podrška svim medijima na teritoriji AP Vojvodine.

Uoči uručivanja ugovora korisnicima, koji su dobili sredstva na konkursu iz oblasti javnog informisanja, Miloševićeva je istakla da je u odnosu na prethodne dve godine budžet za javnom informisanje uvećan za 17 miliona dinara, te da se tokom ovih godina vodilo računa o kvalitetu sadržaja medijskih projekata, o objektivnom, nepristrasnom i potpunom informisanju građana.

Milošević je navela da je za konkurs za unapređenje profesionalnih standarda u 2022. godini izdvojeno pet miliona dinara za 28 korisnika, a pristigla je 31 prijava.

Prema njenim rečima, radi se o jačanju profesionalnih i stručnih kapaciteta, podizanju nivoa novinarske pismenosti, kao i jačanju novinarske autonomije.

Kada je reč o drugoj konkursnoj liniji koja se odnosi na podršku osetljivim grupama, resorni sekretar posebno je naglasila da je namenjena za unapređenje i poboljšanje programskih sadržaja u novinskim i elektronskim medijima, na znakovnom jeziku ili Brajevom pismu ili već na neki drugi način koji osobama iz te kategorije omogućava ostvarivanje prava na informisanje.

- Za tu namenu u ovoj godini izdvojeno je deset miliona za 13 korisnika, od pristiglih 27 sjajnih projekata - rekla je Miloševićeva i podsetila da je za ovaj konkurs prošle godine bilo izdvojeno šest miliona dinara.

Za najobimniji deo konkursa, a reč je o konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja, u ovoj godini je za 152 projekta izdvojeno 55 miliona dinara, od toga 47,5 miliona dinara za medijske sadržaje na srpskom jeziku i 7,5 miliona dinara za medijske sadržaje na manjinskim jezicima.

Prema rečima resornog sekretara, reč je o podršci projektima koji se bave očuvanjem srpskog kulturnog i nacionalnog identiteta, kao i brojnih manjinskih zajednica na teritoriji AP Vojvodine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA