≫ 

Vučić obišao Centar za azil u Vranju: Želim da što pre dočekate mir

U tom objektu trenutno borave 43 žene, 17 dece i sedam muškaraca, a starosna struktura dece je od dve do 18 godina

  • 4

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi Centar za azil u Vranju u kojem je smešetno 67 izbeglica iz Ukrajine, od kojih su većina žene sa decom.

- Srećan sam što vidim mnogo radosne dece u vašem novom domu i želim vam da što pre dočekate mir i da možete da se vratite svojim domovima, a ko god bude želeo da živi i radi u Srbiji - može. Mi smo vam obezbedili dodatnu pomoć, kasnije će vam biti uručena, saosećamo sa ljudima u Ukrajini - rekao je predsednik.

Vučić je rekao da je za njih obezbeđena dodatna pomoć, dodajući da je država spremna da pomogne u svemu što misle da im je potrebno.

- Sve što možemo da ponudimo, naše kapacitete za lečenje, zadravlje ljudi, za ranjene, spremni smo da pomognem -  rekao je Vučić.

On je naveo da u Srbiji saosećamo sa svima u Ukrajini, i strašno nam je svima važno da deca u Ukrajini ovde imaju pristojno detinjstvo, a stariji život dostojan čoveka.

- Nadam se da ste u Srbiji osetili srce dobrih domaćina i da vidite koliko vas volimo i razumemo vašu tešku sudbinu, jer smo i mi, kao narod, nekoliko puta prolazili kroz izbeglištvo, patnju, i čini mi se da se odlično razumemo - rekao je Vučić.

Ambasador Ukrajine u Srbiji Vladimir Tolčak zahvalio je Vučiću i srpskom narodu na gostoprimstvu.

Vučić obilazi Centar za azil u Vranju, u kojem je smešteno 67 izbeglica iz Ukrajine, od kojih su većinom žene sa decom.

U tom objektu, koji je otvorenog tipa, trenutno borave 43 žene, 17 dece i sedam muškaraca, a starosna struktura dece je od dve do 18 godina.

Objekat je zvanično otvoren kao prihvatni centar u maju 2017. godine u renoviranom delu Motela "Vranje" na ulazu u grad, a odlukom Vlade Srbije od 16. juna 2021. godine pretvoren je u Centar za azil.

Osim smeštajnog dela, objekat ima zajedničke prostorije, medicinski blok sa izolacijom, poslovni deo (prostorija za zaposlene), terene za sport...

Kada je reč o smeštajnim kapacitetima, vranjski Centar za azil ima ukupno 220 mesta, a trenutno su tu smeštene izbeglice iz Ukrajine.

Sa predsednikom Vučićem, u posetu Centru došli su i minsitri Darija Kisić, Vanja Udovičić i komesar za izbeglice Vladimir Cucić.

Sa predsednikom Vučićem, u posetu Centru došli su i ambasador Ukrajine u Srbiji Volodimir Tolkač, ambasador Srbije u Ukrajini Aco Jovanović, ministri Darija Kisić, Zlatibor Lončar, Vanja Udovičić i komesar za izbeglice Vladimir Cucić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    3. jun 2022 | 15:54

    Sa cim da ih lecimo kad nemamo lekove koje imaju sve okolne drzave?

  • Kosta

    3. jun 2022 | 15:52

    Zahvalnost će stići u vidu dojava za bombe. Ali nema veze, nismo isti.

  • Marinko Bidžić

    3. jun 2022 | 16:43

    Da li Srbiji trebaju ljudi samo dok mogu da rade i ratuju? Invalidi rada koji imaju 100% telesno oštećenje po jednom osnovu, 2006. godine uvećani dodatak za pomoć i negu je iznosio 13.917 dinara, danas taj dodatak iznosi 12.248,45 dinara, da je uvećani dodatak pratio rast penzije danas bi bio preko 30.000 dinara, tako da nam svakog meseca zakidaju preko 20.000 dinara.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA