Stefanović: Udari na Srbiju i Vučića zbog slobodarske politike

Stefanović tvrdi da napadi dolaze od opozicije

  • 3
Pasuljanske livade,  Nebojša Stefanović Foto: Tanjug/MO VS

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović saopštio je danas da već više od 100 dana, koliko traje sukob u Ukrajini, traju "propagandni udari" na Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića, s istom žestinom od opozicije u zemlji i iz regiona, zbog "slobodarske politike koju Srbija vodi".

- Već više od sto dana traje sukob u Ukrajini, sa kojim Srbija nema ama baš nikakve veze i o kom je zauzela vrlo jasan i nedvosmislen stav. Isto toliko traju propagandni udari na Srbiju i predsednika Vučića i sa istom žestinom, što od opozicije u zemlji, što iz regiona. Zašto je to tako i otkud tolika histerija usmerena na Srbiju, više se niko ni ne pita - suviše je očigledno - naveo je Stefanović.

On kaže da ti napadi dolaze od "opozicije koja se sada, posle peha na izborima u sopstvenoj zemlji, dodvorava raznima u svetu i to jedni obećanjem da bi uveli sankcije Rusiji, drugi da bi napustili put evropskih integracija, preko zdušnog navijanja koje stiže iz pojedinih krugova iz Hrvatske, BiH, Crne Gore i Prištine da nam treba zadati udarac od kog se nećemo oporaviti, do Biltova i ostalih belosvetskih analitičara koji zahtevaju da nas ''disciplinuju'' ".

- Svima njima smeta slobodarska politika koju Srbija vodi. Politika koja počiva upravo na nekim od suštinskih vrednosti Evropske unije - pravo svakog naroda da donosi odluke u sopstvenom interesu, dok to ne ugrožava druge - naveo je Stefanović, kako je saopštilo Ministarstvo odbrane.

On je istakao da Srbija želi da bude punopravni član EU, uz to želi da se poštuje teritorijalni integritet svih zemalja i to bez izuzetka.

- Čuva svoje i tuđe ne ugrožava. I nema više kćeri i sinova koje bi žrtvovala, a svakako ne za tuđe interese. Jer sloboda je sloboda i tu nema kompromisa - zaključio je Stefanović.

On kaže da Srbija trpi propagandne udare u kojima je napadaju svi oni kojima se ne sviđa nezavisna i slobodna država Srbija, svi oni koji pokušavaju da na taj način ostvare svoje interese.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA