AFERA "ČANAK": Ikodinović pozvao policiju da uhapsi krivce, ključni svedok - vozač "sejf drajv" firme!

Ključni očevidac je čovek koga je Lešanović pozvao da ga prebaci u Beograd jer nije bio u stanju da vozi. Ikodinović: "U cilju istrage ne smem ništa da pričam. Kad utvrdimo ko je krivac onda ćemo ga politi kofom govana!"

  • 6

MUP Srbije oformio je radnu grupu Uprave kriminalističke policije koja treba da istraži sve detalje i okolnosti  incidenta u kome je, navodno, lider LSV Nenad Čanak sa telohraniteljima prebio Pavla Lešanovića ispred kafane " Tako je suđeno" u Novom Sadu. U radnoj grupi, kako Telegraf saznaje, nema policajaca iz Novog Sada, već su svi inspektori iz Beograda.

- Oni imaju zadatak da sprovedu istragu i utvrde šta se zapravo dogodilo i ko je krivac za prebijanje. Zbog eventualnog "političkog" uplitanja i uticaja lidera LSV na istragu, ekipa koja radi na slučaju je poslata iz Beograda i čine je iskusni operativci - kaže naš izvor.

Inače, kako saznajemo, ključni svedok koji je pored učesnika u tuči bio prisutan na parkingu kafane je jedan od vozača beogradske "sejf drajv" firme - koja se bavi prevozom osoba koji su popile "malo više" i koje ne mogu same da voze. On je otputovao za Novi Sad i trebalo je da doveze Lešanovića.

Pred sam polazak za Beograd desio se incident, u kome vozač nije učestvovao. Na nagovor samog Lešanovića i njegovih prijatelja, nije ga odvezao u novosadski Urgentni centar, već u beogradski, "zbog uticaja koji Čanak ima u Novom Sadu".  Vozač "sejf drajv" firme  je ispitan od strane policije, ali mu je zabranjeno da daje izjave za javnost.

U međuvremenu, konačno se oglasio i vlasnik kafane ispred koje se dogodila tuča, bivši vaterpolo reprezentativac Danilo Dača Ikodinović, koji je na svom Tviteru pozvao nadležne organe da istraže slučaj i pronađu krivca. Ikodinović, koji je te noći bio u kafani i čiji telefon je od incidenta nedostupan, najavio je specifičnu "kaznu za krivca":

-  Policija i sudstvo imaju idealnu priliku da pronađu krivca za ono što se desilo ispred kafane. Toliko mogu da kažem, ostalo sam rekao policiji - napisao je Ikodinović na Tviteru, a zatim je dodao - da u cilju istrage ne sme ništa da priča.

-  Novinari bi jedva dočekali da kenj**u. Kad utvrdimo ko je krivac onda ćemo ga politi kofom g****na – napisao je on.

Inače, pretučeni Pavle Lešanović je vlasnik poznate vulkanizerske radnje i auto-servisa “Lešanović”  na Vračaru. On je za Telegraf objasnio da još uvek oseća velike bolove od povreda koje je “zaradio” u Novom Sadu.

- Iako je prošlo dva dana, imam velike bolove i utisci od incidenta još uvek nisu splasli. Tužiću Čanka i pokušaću da sprečim da se političari ubuduće ovako ponašaju – kaže Lešanović.

Njegov advokat Branko Armenko naveo je da će njegov klijent tužiti Čanka za nasilničko ponašanje i nanošenje teških telesnih povreda.

- Čekamo sve potrebne izveštaje i odmah ćemo pokrenuti postupak. Ovako brutalno prebijanje ne sme ostati nekažnjeno – kaže Armenko.

Ukoliko se pokrene krivični postupak protiv  Nenada Čanka, on može da ga izbegne pozivanjem na poslanički imunitet. Međutim, postoji mogućnost i da mu Parlament ukine poslanički imunitet.

Predsednik Odbora za admninistrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja Zoran Babić objašnjava za Telegraf.rs proceduru za ukidanje imuniteta narodnom poslaniku.

- Delo koje se stavlja na teret poslaniku Čanku je skandalozno, a tim gore što je reč o članu najvišeg zakonodavnog tela u zemlji. Sada su na redu istražni organi, policija i Tužilaštvo,  jer je bitno utvrditi istinu. Ukoliko ima potrebe za ukidanjem imuniteta, Tužilaštvo upućuje zahtev Skupštini, zahtev dolazi na Administrativni odbor koji o tome odlučuje. Odluka se potom prosleđuje Skupštini koja donosi odluku o ukidanju imuniteta - objasnio je on.

Babić je dodao da ko god da je izvršio krivično delo, bilo da je reč o ministru, poslaniku ili obićnom građaninu, ne može da računa na podršku Skupštine.

(A.P / I. M)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vladislav zivkovic

    24. septembar 2012 | 17:21

    Canak, i da je Lesanovic bio pijan i napadao mu bratanicu , trebao je da pozove policiju,jos, sumnjivo je , ta, i on priznaje da je sedeo skupa s njim , a , "s kim si, onakav si".Uzeo je pravdu u bogaljske ruke,naravno uz pomoc par snagatora iz svoje ordije,ne umeju ni da fingiraju , podseca me sve na batinjanja u osvit Treceg Rajha.

  • Jao

    24. septembar 2012 | 22:06

    Ne treba siriti nasilje u Srbiji.Zato kayniti pocinioca!!

  • big boi

    25. septembar 2012 | 05:19

    Pavle Lesanovic ili Paja Albino, covek koji ima nastup "90-tih" kad ulazi u kafanu, uvek pijan ili pripit, uvek napadan i bezobrazan do neke mere, koji vadi butku novca iz dzepa kako bi se pokazao da je mocan, i uvek u zenskom drustvu ili u njegovom napadu. Uopste me ne cudi sto je on dobio batine, iako je u godinama...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA