Mihajlović: Bolje sam se snalazila u Vučićevoj vladi nego sad

Priznajem da se ovde nisam snašla i u tom smislu videćemo kako će izgledati buduća vlada - rekla je Mihajlović

  • 1
Zorana Mihajlović Zorana Mihajlović / Foto: MRE

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da je u trenutnom timu republičke vlade imala puno problema za razliku od tima koji je kao predsednik ili potpredsednik Vlade vodio Aleksandar Vučić.

- Priznajem da se ovde nisam snašla i u tom smislu videćemo kako će izgledati buduća vlada - rekla je ona odgovarajući na novinarska pitanja o nedavnim napadima na nju povodom izjave koju je dala za list Nova kao i gde sebe vidi u budućoj vladi.

Rekla je da nije razmišljala o tome gde sebe vidi u toj vladi, ali kako je dodala, verovatno to svi kažu.

- Mislim da je sve to dvosmerna ulica i da je potrebno puno dogovora o tome kako treba da izgleda tim. Slažem se da to ne može jedan čovek i da jedan čovek ne može da unutar vlade vodi određenu politiku i da se drugi ne slažu - kazala je ministarka.

Istakla je međutim da bi što se buduće vlade tiče volela da ona bude najjača, jer, kako je rekla, ovo je najteže vreme za koje zna.

- U politici sam dosta godina i čini mi se da neće biti lako spremiti sve za sledeću zimu i još izdržati i narednu godinu koja će takođe biti teška. Zato nam je potrebna kvalitetna vlada, sa obrazovanim ljudima - naglasila je Mihajlović.

Kada je reč o napadima na nju i zameranjima što je dala izjavu za list Nova, rekla je da razume razmišljanje nekih partijskih kolega koji ističu određene razloge zašto govore ili ne govore za određene medije, ali da na sednicama Predsedništva Srpske napredne stranke na kojima je ona bila, nije doneta odluka da se za određene medije ne govori.

- Nisu ovo prvi napadi na mene, to je postalo maltene uobičajeno i to mojom greškom jer prethodnih godina nikada nisam posebno odreagovala na te vrste napada. Stvari stoje ovako, ja jesam potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike, ali energetika nije partijska stvar, nego pitanje svih građana ove zemlje i ne mislim da sam uradila ništa pogresno sto sam odgovorila na pitanje novinarke i kao što ću uvek odgovoriti na sva pitanja - objasnila je ona.

Dodala je da svega ima kada je reč o napadima, jer se formira nova vlada i potrebno je da se neki ljudi sklone i drugi zadrže svoje pozicije.

- To je uobičajeno svaki put kada se pravi nova vlada i ne mogu da kažem da je to nešto što treba da me posebno brine - rekla je Mihajlović i podvukla da bi samo želela da nova vlada bude najjača jer to traži sadašnji trenutak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA