≫ 

Abazović dolazi u Beograd 29. juna: Resetovanje odnosa sa Crnom Gorom

Poziv će biti upućen i BiH

  • 1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Ohridu da je premijerka Ana Brnabić uputila poziv predsedniku Vlade Crne Gore da do kraja meseca poseti Beograd sa delegacijom.

Vučić je kazao da je zadovoljan sastancima koje je u okviru inicijative Otvoreni Balkan imao sa liderima Severne Makedonije i Albanije, ali i sa crnogorskim premijerom Dritanom Abazovićem i predsedavajućem Saveta ministara BiH Zoran Tegeltijom.

- Koliko sam saznao premijerka Ana Brnabić uputila je potiz predsedniku Vlade Crne Gore da do kraja meseca poseti Beograd sa delegacijom, mislim da će takav poziv otići i savetu ministara u BiH.

Kada smo zajedno, onda smo mnogo, mnogo jači - rekao je Vučić.

On je dodao da je novina da su bili na sastanku sa atlanskim savetom i da je pokrenuta ideja oko pravljenja radnih grupa koje bi mogle da analiziraju situaciju u kojoj se nalazi ceo region i kako da pomognemo jedni drugima.

- Da sarađujemo bliže i pripremamo veliki sajam vina, hrane i turizma u Beogradu a pre toga da se vidimo negde na jugu Srbije i da gledamo kako da pomognemo građanima zemalja Otvorenog Balkana. Srbija ima najviše hrane, brašno, ulje, šećer, svega toga imamo. Važno je da formiramo Radne grupe - rekao je Vučić novinarima u Ohridu.

Abazović saopštio da će 29. juna zvanično posetiti Srbiju.

Abazović, koji prisustvuje Samitu Otvoreni Balkan u Ohridu, na Tviteru je napisao da Crna Gora i Srbija žele da resetuju svoje odnose.

- Predsednik Aleksandar Vučić i ja smo se saglasili da su dve države upućene jedna na drugu i da zajednički treba da stvaraju evropsku budućnost zasnovanu na pomirenju i saradnji - napisao je Abazović.

Predsednik Vučić je prethodno novinarima u Ohridu rekao da je premijerka Ana Brnabić pozvala Abazovića da poseti Srbiju do kraja juna.

Biće to prva zvanična poseta Abazovića od preuzimanja dužnosti predsednika Vlade Crne Gore.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA