≫ 

Boško Obradović traži hitno formiranje parlamenta i izjašnjavanje o sankcijama

Zabrana posete ministru spoljnih poslova Rusije Lavrovu predstavlja sprečavanje Srbije da ostvaruje spoljnu politiku - smatra Obradović

  • 8
Dveri i Zavetnici konferencija za novinare Foto: ATA Images

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović zatražio je danas hitno konstituisanje novog saziva Narodne skupštine i izjašnjavanje narodnih poslanika o (ne)uvođenju sankcija Rusiji i potvrđivanju vojne i "političe neutralnosti Srbije".

Obradović u saopštenju ocenjuje da zabrana posete ministru spoljnih poslova Rusije Sergeju Lavrovu predstavlja sprečavanje Srbije kao suverene države da ostvaruje svoju spoljnu politiku.

Zbog toga traži i da se uputi protestna nota Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori i Bugarskoj kao državama članicama NATO koje, kako je rekao, ograničavaju Srbiju kao suverenu državu izvan EU i NATO da ostvaruje svoje spoljnu politiku, te se to  ne može smatrati prijateljskim činom.

Takođe, zahteva i da se prekine inicijativa Otvoreni Balkan, jer o njemu nije vođena javna rasprava.

Smatra da treba izraditi Strategije spoljne politike Srbije u skladu sa Ustavom i njeno usaglašavanje sa strategijom Republike Srpske kao prvim korakom ka izradi „Nacionalne strategije za opstanak srpskog naroda i države“.

Obradović traži i donošenje skupštinske rezolucije o podršci opstanku Republike Srpske i obeležavanju svih tekovina odbrambeno-otadžbinskog rata, kao i formiranje "Vlade nacionalnog jedinstva kao nužne potrebe u novonastalim okolnostima ekonomskih, bezbednosnih i drugih pritisaka na Republiku Srbiju, Republiku Srpsku, SPC i srpski narod u celini".

Video: Boško Obradović se sukobio i sa Zlatiborom Lončarom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kure

    9. jun 2022 | 20:37

    Ovaj nije pobedio ni u mesnoj zajednici pored cacka , njemu neko nesto treba da objasnjava hahahhahaha oooo boze mili sta se ovo desava

  • Mirko

    9. jun 2022 | 20:18

    Boško se baš naoštrio, plašim se da će objaviti rat svima koji su protiv Rusije.😀 Iako još niko iz vlasti nije ni pomenuo uvođenje sankcija on jedva čeka da svojim desničarskim laprdanjem izazove nekoga od ovih koji jedva čekaju da nam nečim naude.

  • zac

    10. jun 2022 | 04:52

    Najzad i on da kaze nesto pametno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA